FOTO. Ateliere fără bariere, un succes la a treia ediție! Donație importantă pentru Asociația ACAS

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Pentru al treilea an consecutiv, copiii cu nevoie speciale din Timișoara au avut ocazia să socializeze, timp de patru zile, în cadrul acțiunii „Ateliere fără bariere – ACAS cu ursuleții”, organizat de Asociația pentru Capacitarea Abilităților Speciale (ACAS). Evenimentul nu a rămas fără ecou, iar cu această ocazie, asociația a primit și un microbuz, donație a magazinului de articole sportive Decathlon.

Evenimentul a început săptămâna aceasta la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, unde, de luni până miercuri, de la ora 10.00 la 14.00, copiii fără probleme au putut să se joace alături de cei cu nevoi speciale. Joi evenimentul s-a mutat la Arena Aquasport, deoarece cei de la ACAS încurajează și practicarea înotului. De altfel, la baza sportivă din locația vechiului Ștrand al Tineretului, în fața intrării în bazin, era plin de copii veniți la joacă, iar la final, au și cântat împreună imnul asociației. La finalul ediției a treia a „Ateliere fără bariere”, asociația a primit o sumă importantă de bani, cu care s-a putut achiziționa un microbuz. Reprezentanții asociației au primit și numerele de înmatriculare chiar joi, cu inițialele SFB, de la inițiativa de toată lauda, „Sport fără bariere”.

Președintele asociației, Ligia Măcelaru, a explicat că microbuzul va ajuta mulți copii să vină la cursurile de înot organizate gratuit de asociație la Arena Aquasport. „Trebuie să ne ocupăm de comunitatea în care trăim, ca să accepte cu bucurie și dragoste acești copii. Am încercat să creăm o platformă specială unde copiii cu nevoi speciale se întâlnesc cu cei fără nevoi speciale, ca să creeze puțin de prietenie. Copiii nu sesizează că ceilalți au o nevoie specială, noi creăm aceste prejudecăți în mintea oamenilor. După ce am primit refuzuri de la foarte mulți copii la programul de înot de la Aqua Arena, din cauza problemei transportului, prietena mea Timeea a căutat foarte mulți sponsori. Decathlon a venit cu o sumă foarte frumoasă și cu ajutorul lor, am reușit să achiziționez un microbuz”, a precizat Ligia Măcelaru.

Cursurile sunt organizat voluntar de Timea Somogyi. „Nu trebuie să ne gândim că nu avem suficient, că nu pot, că poate nu am talentul sau zbaterea necesară de a pune pe picioare ceva. Acest microbuz am reușit să-l obținem cu ajutorul nostru, al tuturor, prietenilor, oficialităților. Fiecare a ajutat cu ce a putut. Ne dorim să putem oferi cât mai des asemenea momente și să lansăm campanii. De zece ani încercăm să achiziționăm o bază sportivă în care sportul și recuperarea să nu aibă o limită”, a precizat Timea Somogyi.

Unul dintre membrii fondatori ai Asociației ACAS este și consilierul local PMP Raluca Popescu, tânăra cu dizabilități lăudată, în ciuda rivalității politice, de primarul Robu, pentru implicarea sa. „Ne dorim să distrugem barierele, prejudecățile care există și vrem să transmitem un mesaj simplu, dar de mare importanță. Și anume, că toți suntem egali în fața lui Dumnezeu, cât și în comunitate și ne dorim să și simțim asta. Acest atelier înseamnă pentru noi foarte mult. Ceea ce mă impresionează de fiecare dată în cadrul acestui eveniment este bucuria de pe fețele copiilor, care rămâne întipărită în chip și în suflet cu mult după ce evenimentul trece. Este o bucurie autentică, reală. De asemenea, și sprijinul și implicarea voluntarilor este impresionant”, a precizat Raluca Popescu.

STPT job 1000x200

Primarul Nicolae Robu a venit și el să viziteze atelierele de joacă de la Arena Aquasport. „Este o încântare să vezi fețele bucuroase ale copiilor. Am fost și la bazinul de înot, era plin de copii care se bucurau din tot sufletul că au ocazia să se zbenguie în bazin. Am trecut apoi, cu această superbă ocazie, la toate standurile și peste tot am văzut copii fericiți. Vreau să felicit fundația ACAS, pentru că au făcut atât de multe lucruri și să lansez un apel către toți cei care au posibilități să sprijine astfel de organizații, care chiar fac un bine excepțional în comunitate, poartă de grijă acestor copii, pe care ar trebui să-i facem să se simtă egali cu ceilalți”, a punctat Robu.

Mulți dintre copiii beneficiari ai acțiunilor celor de la ACAS sunt și în evidența Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. „O parte dintre copiii de aici sunt beneficiarii noștri, o parte, foști beneficiari. Ne mândrim cu activitatea pe care o avem, ne-am dezvoltat foarte mult pe partea de recuperare psiho-motorie, de care au mare nevoie copiii cu dizabilități”, a precizat psihologul Amina Dragoescu, care lucrează în cadrul Direcției.

Cei de la ACAS au creat grupuri de sprijin pentru părinții cu dizabilități, prin inițiativa „Alături de tine”, organizează tabere pentru frații și surorile copiilor cu nevoi speciale, prin inițiativa „Frați speciali”, desfășoară campanii de incluziune socială, sprijină cazurile sociale, lansează publicații, desfășoară programe educative, organizează acțiuni sportive și se ocupă de ajutorul pentru echipamentele de mobilitate, în speță, cărucioarele pentru persoanele cu dizabilități.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/