[FOTO] Administrația Ursu continuă investițiile în educație! Singura grădiniță cu profil german din Oravița, reabilitată în totalitate!

Mai sunt câteva săptămâni până la începerea noului an școlar și încă un spațiu destinat procesului de predare-învățare din Oravița își va primi preșcolarii, dar și dascălii, cu o nouă înfățișare.

Grădinița cu Program Normal nr. 3 din Oravița își va întâmpina preșcolarii în noul an școlar cu săli de clasă reabilitate total, toalete noi, dar și spațiul pentru profesorii-educatori reabilitat în întregime. Instituția de învățământ este singura din Oravița unde există o grupă de preșcolari cu predare în limba germană. Pe lângă această grupă, în cadrul grădiniței se mai află trei grupe de preșcolari cu predare în limba română. Cele 3 clase au fost reabilitate în totalitate, iar locul pereților vechi și al parchetului deteriorat a fost luat de tencuiala veselă destinată jocului și învățării, dar și o pardoseală nouă. Sălile au fost dotate de asemenea cu covoare și perdele noi. Nici spațiul pentru dascăli nu a fost ignorat, iar din această toamnă profesorii-educatori se vor bucura de o cancelarie nou-nouță. Tot din acest an școlar, atât preșcolarii cât și dascălii vor beneficia de toalete reabilitate, dar și de o toaletă nou amenajată.

CITEȘTE ȘI: [FOTO] De trei ani, „Romul Ladea” nu mai are vacanță de vară

leader board 728 x 90 px

Nu a fost uitată nici sala pentru activități tematice, încăperea fiind reabilitată integral. De menționat că, până la începerea sezonului rece, instituția de învățământ va beneficia de centrală termică pe lemne, astfel renunțându-se la încălzirea încăperilor cu teracote.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672810619876″]

Toată investiția a fost suportată din bugetul Consiliului Local, iar suma necesară a fost direcționată către Grădinița cu Program Normal nr. 3 la inițiativa primarului Ursu. „Cred că fiecare instituție de învățământ, fie școală, fie grădiniță, trebuie să fie o prioritate pentru toate administrațiile publice locale. Noi continuăm la Oravița să investim în spațiile destinate procesului educațional, pentru că numai așa vom investi în viitorul acestor copii. Sunt convins că, odată ce am crescut confortul copilașilor, rezultatele la învățătură vor fi pe măsura investiției noastre”, și-a motivat decizia de reabilitare a instituției de învățământ edilul-șef al Oraviței, Dumitru Ursu.