[FOTO] De trei ani, „Romul Ladea” nu mai are vacanță de vară

Directorul Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița nu renunță la proiectul său. Lepa Marțian continuă investițiile în reabilitarea sălilor de clasă pentru a le oferi elevilor condiții cât mai bune de studiu.

În 2013, Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița a făcut primul pas spre normalitate. Drumul până la destinație este însă lung și plin de lipsuri. Finanțarea este asigurată din bugetul școlii și din sumele pe care le aprobă Consiliul Local Oravița, bani care nu permit însă reabilitarea completă într-o singură vacanță de vară. Așa că, de 3 ani de când se află în fruntea școlii din Oravița, Lepa Marțian a derulat lucrări etapizate, astfel încât să se încadreze în fondurile disponibile. În anii anteriori au fost finalizate lucrările de reparații la clădirea unde se desfășoară cursurile claselor primare, astfel că anul acesta banii au fost direcționați către sălile de clasă din cealaltă clădire, acolo unde învață elevii claselor V-VIII. Șapte clase au intrat la începutul vacanței de vară în reabilitare totală. A fost schimbat parchetul, reabilitată instalația electrică, pereții au fost reparați și zugrăviți. Așa că acum sălile de clasă au un aspect prietenos și curat, așteptându-i pe elevi în luna septembrie cu o altă înfățișare.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671668993932″]

„Am continuat lucrările începute în ultimii 3 ani de mandat de director la această instituție de învățământ. În acest corp de clădire am finalizat 7 săli de clasă care nu au mai fost zugrăvite de ani buni și aspectul lor era unul extrem de neprietenos. Sper ca la începutul noului an școlar să le facem o surpriză plăcută elevilor și totodată pentru ei această surpriză să fie un motiv în plus pentru a-i motiva să obțină rezultate mai bune la învățătură în noul an școlar ce se apropie cu pași repezi. Vreau să mulțumesc pe această cale Primăriei și Consiliului Local Oravița pentru sprijinul pe care ni l-au oferit în toți acești trei ani de zile”, a declarat pentru Express de Banat directorul instituției de învățământ orăvițene, Lepa Marțian.

tmc 640