Investiţiile la unităţile de învăţământ iau amploare în oraşul de la malul Dunării. După ce au fost reabilitate aproximativ 80% dintre ele, în această primăvară autorităţile vor demara o altă serie de lucrări.
Liceul Tehnologic ,,Clisura Dunării” a primit din partea Ministerului Educaţiei aproximativ şapte miliarde de lei pentru cheltuieli materiale, astfel că şcoala a beneficiat de o serie de transformări importante. Treptat, au fost reabilitate acoperişurile sălii de sport de la ciclul primar, de la atelier şi cel al fostului internat, exteriorul clădirii de la gimnaziu, precum şi exteriorul şi interiorul etajului I al fostului internat: pereţi, săli de clasă, toalete. Potrivit conducerii instituţiei de învăţământ, clădirea era aproape dărâmată şi ploua în ea, iar în momentul de faţă aceasta este folosită de elevi şi, mai nou, într-un singur schimb. Mai exact, începând de la sfârşitul lunii februarie, copiii îşi desfăşoară activitatea doar de dimineaţă.
,,Am pregătit deocamdată doar etajul întâi al fostului internat, iar etajul doi rămâne deocamdată cum este, pentru că nu am vrut să băgăm toţi banii în el. Ne-am gândit că va intra şcoala în proiect şi dacă intră în proiect atunci vom mai înălţa un etaj. Copiii se vor muta în altă clădire, iar internatul îl vom folosi ca internat. Vrem să fie pregătit pentru destinaţia pe care o avea cândva. În orice caz, funcţionează totul, este spaţiu suficient şi ne bucurăm că am reuşit, după lupte seculare, ca toată lumea de la liceul tehnologic să facă ore de dimineaţă”, a declarat edilul-şef Matei Lupu.
Primăvara aduce noi lucrări
În acest sezon conducerea liceului tehnologic va începe lucrările de reabilitare şi la clădirea nouă din cadrul unităţii de învăţământ. Modernizarea va viza sala de sport, în condiţiile în care pereţii rămân fără tencuială, faţada liceului fiind singura care a mai rămas, dar şi atelierele de lângă clădire.
Potrivit reprezentanţilor unităţii, interiorul arată destul de bine. ,,Am făcut foarte multe pentru liceu. Am primit 6,8 miliarde de lei de la Minister şi ar fi culmea să nu facem nimic. Banii aceştia i-am primit strict pentru cheltuieli materiale. Asta înseamnă, în primul rând, întreţinerea: curent, apa, calculatoare, birouri şi modernizări. Am avut şi înainte bani mulţi, şi anul acesta la fel. Fără ironie, la capitolul acesta stăm foarte bine. La salarizare nu prea, dar este încă prea devreme să discutăm despre asta”, a explicat pentru www.expressdebanat.ro Dumitru Vlad, directorul liceului tehnologic.