FOTO. 500 de tone de deșeuri aruncate la întâmplare la Moldova Nouă. Este doar 15% din total!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Nici Moldova Nouă nu duce lipsă de oameni ignoranți, fără cei 7 ani de acasă. Primăria anunță că, împreună cu operatorul de salubritate, a adunat circa 500 de tone de gunoi aruncat în locuri nepermise, ceea ce reprezintă doar 15% din deșeurile identificate.

Sute de tone de deșeuri au fost adunate recent de angajații Primăriei Moldova Nouă, împreună cu cei ai companiei de salubritate, SC Ionela SRL. Reprezentanții administrației locale au ajuns la concluzia să singura măsură ce poate fi luată este una coercitivă şi anume aplicarea legii în cazul celor ce nu respectă prevederile hotărârilor Consiliului Local.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii Poliţiei Locale cu ajutorul sistemului de supraveghere video, au fost depistate mai multe persoane care au depozitat deşeuri rezultate din construcţii sau reamenajări ale locuinţelor în locuri interzise. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, conform HCL.122/2009 art.14.1.

„Deşi pare greu de crezut, până acum au fost colectate aproape 500 de tone, doar deşeuri menajere, bio deșeuri, textile, amestecate cu reciclabile (PET, metal, carton, etc), însă această cantitate nu reprezintă decât aproximativ 15% din ceea ce au găsit angajaţii administraţiei locale în vecinătatea gropii de gunoi ecologizate şi a Casei de Mediu, urmând ca în scurt timp să fie ecologizate şi zonele Suvarov şi Florimunda. Ceea ce nu a fost deocamdată colectat reprezintă deşeuri inerte, moloz, resturi de ţiglă, cărămizi, gresie, faianță, obiecte sanitare, elemente rezultate din dezmembrarea autoturismelor etc.”, spui cei din Primăria Moldova Nouă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Administrația locală îi îndeamnă pe locuitori să se gândească de două ori înainte de a transforma domeniul public în groapă de gunoi, măsurile legale fiind destul de neplăcute, putându-se ajunge până la confiscarea autovehiculului cu ajutorul căruia este săvârşită fapta contravenţională. „Pentru acest tip de deşeuri vă puteţi adresa operatorului local de salubritate care, contra cost, vă poate pune la dispoziţie containere speciale. Veţi cheltui cu siguranţă mai puţini bani decât dacă va trebui să plătiţi o amendă, aplicată pentru aruncarea resturilor din construcţii pe domeniul public”, mai spun reprezentanții Primăriei.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/