Fotbaliștii timișoreni, chemați sub tricolor de Cosmin Contra, Mirel Rădoi, dar și la naționalele de juniori

Dacă la nivelul competițiilor inter-cluburi fotbalul timișorean se află într-un regres vizibil, la nivelul loturilor naționale din capitala Banatului sunt convocați jucători la aproape toate categoriile de vârstă. Atât Cosmin Contra pentru echipa mare, cât și Mirel Rădoi pentru tineret, dar și antrenorii selecționatelor de juniori apelează în continuare la timișoreni.

Pentru partidele cu Spania și Malta din preliminariile Euro2020, Cosmin Contra a convocat cei doi timișoreni obișnuiți la naționala de seniori. Este vorba de fundașul dreapta Romario Benzar, transferat vara aceasta de la FCSB la Lecce, în Italia, și mijlocașul Dorin Rotariu, care joacă la Astana, în Kazahstan. Contra a comunicat deocamdată doar lista preliminară a stranierilor. În 5 septembrie, la București, România joacă cu Spania, iar în 8, cu Malta, la Ploiești. Tot o listă cu șapte stranieri a comunicat și Mirel Rădoi la naționala U21, iar vizat e și mijlocașul timișorean Vlad Dragomir, care joacă în Serie B, la Perugia. Naționala de tineret va juca în 10 septembrie cu Danemarca, în preliminariile Euro2021.

Jucătorii născuți sau legitimați la cluburile timișorene se regăsesc și la loturile de juniori U19, U18 și U17. Laurențiu Roșu a chemat doi timișoreni la U19, pentru amicalele cu Israel. Este vorba de Călin Popescu, jucător venit recent la ASU Poli, și timișoreanul David Miculescu legitimat la UTA. În primul meci, tricolorii au câștigat cu 3-1, meci în care Miculescu a fost titular. A urmat o înfrângere cu 2-1, partidă în care Popescu a intrat ca rezervă. La U18, selecționerul Daniel Oprescu l-a convocat pe Ion Vasluian, jucătorul Ripensiei, pentru amicalele cu Albania. România s-a impus în ambele, prima dată cu 2-0, iar apoi cu 4-1. Vasluian a fost titular de fiecare dată, iar în al doilea meci a și marcat.

La U17, Adrian Văsâi a avut doi timișoreni la cele două amicale jucate de România cu Slovenia. Cei vizați sunt portarul Alexandru Borbei, legitimat la ASU Poli, dar care urmează să se transfere în străinătate, și fundașul Mădălin Sturzu de la LPS Banatul. România a pierdut cu 4-0 primul joc, cu Borbei titular și Sturzu intrat pe parcurs. Apoi a urmat un 2-2, meci în care Sturzu a fost titular și Borbei a intrat ca rezervă. În această perioadă, la lucru e și naționala U16, dar acolo nu e convocat niciun timișorean.