Peste două tone de tutun într-un depozit abandonat din Moldova Veche

Un depozit cu peste două tone de tutun de pe raza localităţii Moldova Veche a intrat în vizorul autorităţilor competente.

Începutul de săptămână a fost unul cât se poate de productiv pentru poliţiştii de frontieră din Moldova Veche, în urma unei acţiuni specifice desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile în zona de competenţă, luni, 19 august. Aceştia au descoperit peste 2.000 de kg de tutun vrac, în stare degradabilă, cantitatea fiind ambalată în cutii de carton desigilate, marfa aflându-se într-un depozit dezafectat de pe raza localităţii Moldova Veche.

În urma cercetărilor efectuate s-a constat că ascunzătoarea celor peste două tone de tutun, dar şi a altor 54 de role pentru împachetat – confiscate de către poliţişti – aparţine unei foste fabrici de ţigarete.

Cu privire la cele descoperite, polițiștii de frontieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Veche, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.