Fotbaliștii de la CSM mai încearcă o dată promovarea! Handbaliștii au promisă Liga Zimbrilor!

În Valea Domanului s-a schimbat din nou strategia, nu se mai construiește cu răbdare, calculat și sănătos, ci se forțează din nou promovarea!

Băieții lui Marius Bahan și-au câștigat în vară dreptul de a evolua pe prima scenă a handbalului românesc, dar municipalitatea a anunțat că rosso-nerii nu sunt încă suficient pregătiți pentru o aventură în Liga Zimbrilor. Nici din punct de vedere sportiv, nici financiar. Fotbaliștii lui Dan Alexa au tocat sezonul trecut un buget astronomic pentru nivelul celei de-a treia ligi și au ratat rușinos, scandalos chiar, promovarea. La echipa de handbal nu s-a schimbat mai nimic, iar promovarea e din nou la îndemâna cesemiștilor. Echipa de fotbal e și ea pe primul loc, dar s-a făcut de râs la ultimul joc din campionat. Lotul de jucători e în mare măsură schimbat, banca tehnică e și ea mult mai puțin costisitoare decât în urmă cu un an. Seria e însă atât de slabă încât CSM Reșița e lider și și-a schimbat din mers obiectivul. Nu mai are răbdare să construiască, să formeze un lot competitiv de jucători, de perspectivă, ci se întărește în iarna aceasta pentru a forța revenirea în Liga 2.

„Am discutat cu Cristi Bobar să încercăm să ne întărim pe coloana vertebrală ca să încercăm să exploatăm poziția asta și să mai încercăm o dată să promovăm. Antrenorul Cheregi își face treaba bine. La handbal, jucătorii merg bine, sunt pe primul loc și le-am făcut promisiunea că, dacă vor și se simt în stare, îi vom susține în Liga Zimbrilor. Fotbalul are liber de la mine să se întărească și să atacăm iar Liga 2, iar Handbalul, dacă se mențin pe locul 1 până la final, îl sprijin în Liga Zimbrilor!”, a spus Nelu Popa la Express Live.

În mandatul lui Nelu Popa, CSM Reșița n-a făcut performanță, dar a devenit un club pentru sportul de masă. Și, în absența unor investitori privați, cel mai probabil așa va activa și de acum încolo. „Când eu am venit în primărie erau 2 secții în Clubul Sportiv Municipal, de fotbal și de lupte. Acum avem 7 secții, avem 648 de copii legitimați și peste 40 de antrenori plătiți de Primărie. Cred că Primăria face un efort pentru sport în ansamblul lui și cred că suntem onești și deschiși cu toată lumea în măsura în care ne permite bugetul.”, a explicat edilul-șef.

Totodată, Nelu Popa a lămurit și situația Stadionului „Mircea Chivu”, depus în urmă cu mai multă vreme la Compania Națională de Investiții pentru modernizare: „E pe listă de așteptare. N-am presat nici eu, nepromovând în Liga 2…”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/