Cele 10 băuturi esențiale de care ai nevoie când îți pregătești barul de acasă

aperol
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Când ne gândim la echiparea unui bar acasă, ne gândim la cocktailurile clasice ca obiectiv de atins. Și, deși este adevărat că avem cocktailurile noastre preferate, precum Aperol spritz, la care ne întoarcem în mod recurent, este bine să explorăm și să încercăm alternative.

Chiar și așa, dotarea unui bar acasă nu trebuie să fie o sarcină titanică, dacă vrei să acoperi o bună parte din cocktailurile clasice, cu 10 sticle trebuie să pornești pe un drum aproape nelimitat. În orice caz, nu trebuie să le cumpărați pe toate deodată, ci doar să vă gândiți la tipul de cocktail care vă
place cel mai mult și să începeți să construiți de acolo.

Un alt sfat în ceea ce privește achiziția de băuturi alcoolice, pentru a face cocktailuri precum Aperol spritz nu trebuie să cumpărați “vârf de gamă”,
cocktailurile sunt amestecuri de ingrediente și, deși acestea trebuie să fie de calitate, nu trebuie să fie nici de lux. Cu aceste 10 sticle și alte câteva ingrediente proaspete, puteți prepara, de exemplu: Manhattan, Martini, Old Fashioned, Negroni, Gimlet, Daiquiri, Whiskey Sour, Mojito, Mint Julep, Ramos Gin Fizz, Vesper, Gin & Tonic, Americano, Tom Collins, Margarita, Aperol spritz, White Lady și multe altele.

1. Gin, de tip London Dry: probabil cel mai versatil dintre principalele licori, se amestecă foarte bine cu practic orice, în categoria ginurilor sau ginurilor există multe variante, dar pentru cocktailuri cel mai bun este de obicei un gin de tip London Dry, botanicele sale marcate și vibrante sunt de obicei ideale pentru cocktailurile clasice.

2. Bourbon sau Rye Whiskey: În cazul cocktailurilor, ceea ce prevalează este whiskey-ul american, bourbon-ul este mai ușor de găsit și este favoritul în aceste zile, dar merită să căutați un Rye Whiskey, care se bucură de un nou impuls și care se bucură de complexitatea secarei.

3. Rom alb: fabricat din trestie de zahăr, este un ingredient cheie în cocktailurile tropicale; pentru început, un rom alb se potrivește perfect cu daiquiris, mojitos și pińa colada.

4. Tequila Blanco: binecunoscuta licoare mexicană are un loc binemeritat printre clasici, dacă aveți de gând să cumpărați o sticlă, încercați să vă asigurați că este 100% agave, este ceva mai greu de găsit decât versiunile mai comerciale, dar mult superioară.

5. Vodca: este un distilat rafinat care nu are nicio aromă în sine și, datorită lipsei sale de aromă, adoptă orice agent aromatizant cu care o amestecați, funcționează bine în orice rețetă care înlocuiește ginul.

Modificatori: acestea sunt ingrediente care dau savoare cocktailului, precum un Aperol spritz, de obicei sunt fie pe bază de vin, cum ar fi vermutul, fie lichioruri, există o mare varietate de modificatori, dar cu acești 4 veți avea suficient pentru a acoperi multe preparate.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

6. Vermut dulce și sec: Aperitivul clasic este un ingredient fundamental în multe cocktailuri, cum ar fi Martini, Manhattan sau Negroni, acestea sunt vinuri îmbogățite cu condimente și plante, care adaugă aromă și complexitate, ambele fiind esențiale în cocktailuri.

7. Cointreau: este un lichior de portocale din familia Triple Sec și probabil cel mai bun dintre ele, cu o aromă clară și vibrantă.

8. Campari: este un lichior amărui, tipic italian, este un ingredient distinctiv și greu de înlocuit, la început gustul poate părea foarte intens, dar în cocktailuri precum negroni strălucește cu lumina sa proprie.

9. Aperol: Aperol este un aperitiv amar italian făcut din gențiană , rubarbă și china , printre alte ingrediente. Are o nuanță portocalie vibrantă. Numele său provine de la apero, un cuvânt argou italian pentru aperitiv (aperitivo). Cel mai popular cocktail pe bază de Aperol este Aperol spritz, unul dintre cele mai bune cocktailuri de vară.

10. Bitter: un bitter este pentru cocktailuri ceea ce sarea și piperul sunt pentru mâncare, adaugă profunzime și accentuează celelalte arome fără a afecta echilibrul cocktailului, un bitter nu este altceva decât un lichior cu o infuzie foarte intensă de ierburi, rădăcini și alte substanțe aromatice, originea sa este medievală și erau considerate elixire cu proprietăți medicale.

11. Angostura: cel mai răspândit și mai versatil bitter, esențial pentru a da multor cocktailuri acel mic impuls care le duce de la bun la extraordinar.

Cu toate aceste ingrediente, vei putea să îți prepari cele mai bune cocktailuri și vei putea servi toți prietenii sau invitații care vin pe la tine sau te vei putea bucura de băutura preferată la sfârșitul unei zile lungi de muncă. Să ai un bar la tine acasă poate fi foarte practic și nu este neapărat un lucru costisitor. Cu o investiție mică, vei putea prepara multiple rețete. Este bine să încerci mai multe băuturi ca să poți vedea care sunt preferatele tale. Cu toate acestea, alcoolul trebuie consumat cu responsabilitate, dar asta nu înseamnă că nu îl poți consuma ocazional sau în momente speciale.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/