Fotbal în memoria unui mare om de sport. Antrenorul Ion Copocean, omagiat de foștii săi elevi

Memoria regretatului antrenor de fotbal Ion Copocean a fost cinstită la finalul acestui an cu o competiție care poartă numele unui slujitor devotat al sportului. Ajuns la cea de-a doua ediție, Memorialul Ion Copocean s-a desfășurat la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița, cu participarea a nouă echipe de seniori.

Printre participanți s-au aflat mulți dintre foștii elevi ai lui Ion Copocean, la Clubul Sportiv Școlar Reșița, într-o competiție omagială organizată la inițiativa fiului acestuia, prof. Lavinius Copocean, sprijinit de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, Primăria Reșița și Liceul de Arte „Sabin Păuța“ Reșița. Din 1979 și până la finalul vieții a educat în fotbal aproape toate generațiile de fotbaliști cărășeni, cu excepția „generației Varga“, după cum spunea chiar regretatul antrenor Ion Copocean. Au trecut aproape trei ani de când Ion Copocean nu mai este printre noi, dar amintirea sa va rămâne vie prin organizarea competiției ce îi poartă numele. Prof. Ion Copocean a lansat în fotbal nume sonore. De aici au plecat doi căpitani de echipă națională, Cristian Chivu în fotbalul mare și Robert Lupu în futsal. De altfel, Robert Lupu, în prezent selecționer al Naționalei de futsal, a și participat la întrecere, fiind numărul 1 alături de echipa sa, Coda Vinci.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662970471775″]
„M-am bucurat că am putut să particip la acest memorial. Cred că ne vom implica cu toții mai mult, cei care am fost «copiii lui nea Ion», așa cum ne zic mulți. Mă bucur foarte mult că Lavi (Lavinius Copocean, fiul lui Ion Copocean – n.r.) a avut această inițiativă, împreună cu cei de la AJF, de organizare a unei competiții în memoria lui nea Ion, care a ridicat atâția fotbaliști. Avea o mare bucurie atunci când ne antrena, era un om extraordinar; pentru mine a fost și un tată, și profesor. Organizarea acestui memorial m-a bucurat și n-am vrut să lipsesc. Noi am avut o echipă un pic peste nivelul competiției, avem foarte mulți jucători care joacă la fotbal de sală, jucători de Divizia A. Anul trecut am jucat în echipe diferite și competiția a fost mai echilibrată. Dar anul acesta ne-am unit și cred că lucrul acesta a rupt echilibrul. Una peste alta, și celelalte echipe prezente în competiție s-au ridicat la un nivel foarte bun“, a spus Robert Lupu, component al echipei câștigătoare, Coda Vinci.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662786687692″]
Cele nouă echipe participante la Memorialul Ion Copocean au fost împărțite în trei grupe, câștigătoarele calificându-se direct în semifinale. Pentru al patrulea loc în careul de ași, ocupantele locurilor 2 în grupe au fost angrenate într-un turneu de calificare, câștigat de Foto Expres, superioară echipelor Progresul Ezeriș și CSȘ Reșița (echipă alcătuită în mare parte din profesori de sport, foști elevi ai lui Ion Copocean). Foto Expres s-a alăturat astfel formațiilor Coda Vinci, Milan și CSKA Reșița. Rezultatele din semifinale: Milan – CSKA 4-5, Coda Vinci – Foto Expres 5-0. În finala mică, Milan – Foto Expres 3-2, iar în finala mare Coda Vinci – CSKA 3-1. Organizatorii au acordat și câteva distincții individuale: cel mai bun portar – Cristian Copocean (Milan); cel mai tehnic jucător – Valentin Ilaș (Coda Vinci); golgheter – Alin Man (Foto Expres). De asemenea, echipa Progresul Ezeriș a primit premiul fair-play, fiind acordate și câte Diplome de Excelență din partea AJF Caraș-Severin pentru cei care au susținut organizarea competiției. Partidele au fost arbitrate de George Chitucea și Daniel Bistrean.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/