Fostul viceprimar Simescu îl ,,sancţionează” pe Stepanescu în scandalul parcărilor: ,,Tot ce spune e fals!”

Sorin Simescu contraatacă dur şi îl acuză pe edilul-şef că încearcă să pună problema parcărilor în spatele altora.

Primăria Reşiţa a pierdut unul după altul procesele legate de concesionarea parcărilor cu plată din municipiu. În consecinţă, a fost obligată să pună lucrurile la punct pentru ca SC Eco Bau – Parc SRL să-şi poată relua activitatea. În plus, trebuie să plătească despăgubiri, să ajute firma respectivă să-şi încaseze amenzile deja aplicare reşiţenilor şi să-l reangajaeze pe Florin Nedelea, fostul director al patrimoniului local, după ce acesta fusese demis în urma scandalului izbucnit după semnarea contractului de concesiune. Primarul Mihai Stepanescu aşteaptă motivarea instanţei pentru a vedea dacă se mai poate face ceva, în condiţiile în care sentinţele Curţii de Apel Timişoara sunt definitive. Totodată, a dat vina pentru situaţia creată pe fostul viceprimar Sorin Simescu şi pe Florin Nedelea, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Prival al municipiului Reşiţa, la acea dată.

A semnat chiar primarul!

Sorin Simescu s-a arătat foarte deranjat de afirmaţiile edilului-şef şi a ţinut să-i dea o replică: ,,Tot ce spune domnul primar e fals şi, spre deosebire de dânsul, eu pot să justific cu documente. Această licitaţie nu s-a întâmplat peste noapte, în absenţa dânsului. E un caiet de sarcini, e o Hotărâre de Consiliu Local”. Fostul viceprimar a precizat că povestea parcărilor a început în 2009. ,,Atunci a fost aprobat un caiet de sarcini, semnat de domnul primar. Între timp au fost contestaţii, s-au ţinut de vreo cinci ori licitaţiile. De fiecare dată, domnul primar, nu eu, a semnat fişele de date ale achiziţiei pentru publicarea anunţului de licitaţie pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Eu am semnat un singur anunţ, dânsul patru! Sunt nişte proceduri, durează 45 de zile numai afişajul pe SEAP. S-a întâmplat ca eu să fie primar în locul dânsului trei sau cinci zile, cât a fost dânsul în concediu. Atunci s-a încheiat licitaţia care a durat doi ani jumătate. Nu poate spune că nu ştia de licitaţie, că a aflat când s-a întors din concediu”, a afirmat Simescu.

L-au avertizat!

Fostul vice nu se opreşte aici şi îi reproşează lui Stepanescu acţiunile în instanţă legate de concesionarea parcărilor. ,,Dânsul l-a concediat pe domnul director Nedelea pe motivul ăsta. Domnul Nedelea a câştigat procesul cu dânsul, s-a întors la serviciu, nu a fost vinovat cu absolut nimic şi domnul primar a fost obligat să-i plătească salariile pe doi ani, cât a stat omul acasă. Din bugetul primăriei! În februarie sau martie 2012, dânsul a spus să reziliem noi, Consiliul Local, acest contract. Juristul a spus că în cazul în care vom vota rezilierea unilaterală a contractului şi dacă firma va câştiga procesul noi vom răspunde individual. Şi atunci nu a votat nimeni lucrul ăsta. Toată lumea l-a avertizat că vom pierde procesul, la fel cum se ştia şi despre procesul cu domnul Nedelea”, a mai spus Simescu.

Cert este că nici Stepanescu, nici Simescu nu ar fi putut concesiona parcările oraşului de capul lor, ci a fost nevoie de votul majorităţii consilierilor locali.

CITEŞTE ŞI: 

EXCLUSIV: Primăria Reşiţa a rămas fără parcări şi achită şi despăgubiri! Şoferii sunt şi ei buni de plată!Rămâi pe expressdebanat.ro, revenim cu amănunte!