Fostul prefect de Timiș, din timpul guvernării PNL-USR: „Coaliția PNL-PSD îmi amintește de comediile romantice din anii 2000”

zoltan nemeth

Într-o reacție publică la negocierile care se poartă între liberali și social-democrați pentru formarea unui nou Guvern, fostul prefect USR de Timiș, numit și totodată eliberat din funcție de premierul Florin Cîțu, compară noua potențială coaliție guvernamentală cu o relație romantică între doi parteneri care depășesc toate obstacolele ca să ajungă împreună. 

„Coaliția politică dintre PNL și PSD îmi amintește de comediile romantice din anii 2000.”, spune fostul prefect Zoltan Nemeth, într-o postare publicată pe Facebook.

„Au mulți prieteni în comun. Fiecare îl vorbește pe celălalt de rău prietenilor comuni, dau ochii peste cap când vreunul dintre ei este adus în discuție. Fiecare are relații nesatisfăcătoare cu alte partide, dar numărul de lucruri pe care le au în comun și atracția sunt palpabile. Când, în fine, depășesc toate obstacolele și ajung împreună, deși niciunul nu s-a lăsat ușor, potrivirea de caracter, atracția și țelurile comune ne fac pe toți să ne spunem: era atât de evident! Cum de s-a întâmplat abia acum?”, a comentat Zoltan Nemeth ultimele mișcări de pe scena politică națională.

Zoltan Nemeth a fost numit în funcție prin hotărârea semnată de premierul Florin Cîțu în 3 martie 2021 și eliberat din funcție în 9 septembrie 2021 printr-un act similar adoptat de Guvern.