Dispozitiv medical donat Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Medicii pot realiza cu ajutorul aparatului peste 140 de teste de specialitate

poza 3

Compania Continental Anvelope Timișoara a donat Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara un analizator multiparametric. Dispozitivul realizează o execuție simultană, în serii mici, a tuturor tipurilor de teste, atât pentru boli infecțioase, cât și pentru cele autoimune, endocrinologice, alergii și markeri tumorali. Analizatorul este complet automatizat și asigură o trasabilitate completă a rezultatelor.

Dispozitivul oferă un mediu de testare pentru numeroase boli infecțioase, de la virusul gripal A până la virusul syncytial respirator, chiar și SARS-CoV-2. Aparatul se poate folosi și pentru confirmarea unor boli cu transmitere sexuală sau a celor autoimune, inclusiv pentru identificarea alergenilor.

„Cel mai mare avantaj este că ne degrevează de pipetarea manuală. Se pierdea timp îndelungat pentru realizarea acestei proceduri care, de acum înainte, va fi făcută automatizat.”, a spus Delia Dogaru, medic primar Medicină de Laborator, responsabil analiză Compartiment Imunologie la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Costul acestui analizator multiparametric se ridică la 17.850 de euro.

„Încă de la începutul existenței noastre ca entitate economică în Timișoara ne-a preocupat susținerea comunității locale. Nu puține au fost momentele în care am sărit imediat în ajutor atunci când am văzut că ne putem implica în viața și sănătatea orașului. La fel am făcut-o și acum. Am venit alături de vecinii noștri de la Spitalul Victor Babeș și am donat acest aparat care să ii ajute în tratarea bolnavilor. Sănătatea comunității în care funcționăm este importantă pentru noi și vom reacționa și vom contribui pentru sprijinirea ei ori de câte ori va fi nevoie.”, a transmis și Matthieu Turlure, directorul general al companiei Continental Anvelope Timișoara.

tmc 640