Fostul director al liceului de la Moldova Nouă: „Mă întorc la catedră la ceea ce temporal şi temporar s-a pierdut”

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” se numără printre unitățile de învățământ cărășene care de astăzi are o nouă conducere, fostul director, Mihaela David-Izvernar, pierzând lupta pentru un nou mandat, altele fiind criteriile avute în vedere de Consiliul de Administrație al ISJ Caraş-Severin pentru numirea prin detașare. Cu toate acestea, managerul LTCD în perioada octombrie 2016-ianuarie 2021 a ținut să facă o retrospectivă a celor mai bine de patru ani, fiind scoase în evidență eforturile întreprinse pentru transformarea liceului într-o școală de prestigiu.

„Managementul LTCD a fost nu un maraton, ci un sprint, un rollercoaster: am început prin a da o identitate școlii, prin siglă, website și contul de facebook (cont care devine acum https://www.facebook.com/ltcdmn-2016-2021 și în viitor nu va mai reprezenta poziția oficială a școlii), continuând cu îmbunătățirea bazei materiale (care în 2016 părea încremenită în anii ‘90), bază ce include acum 6 laboratoare și cabinete total renovate, mobilier nou pentru aproape 20 de clase, numeroase dotări moderne pe specialități. Dincolo de partea materială, în dorinţa de a transforma LTCD într-o școală de prestigiu, am venit cu o ofertă educațională competitivă: învățământ dual, clase de gimnaziu cu studiul intensiv al Limbii engleze, Școală după școală, dar și calificări noi (domeniul Turism și servicii) sau revigorarea unora vechi (Sudor), reușind pe final de mandat și acreditarea învățământului postliceal. A fost un mandat în slujba educației din orașul care m-a adoptat în 1999. Am făcut totul bazându-mă pe călăuzirea lui Dumnezeu și crezând nu neapărat în oameni, ci în ceea ce pot deveni copiii din Moldova Nouă, urmărind să construiesc un viitor pentru elevii LTCD”, sunt câteva dintre lucrurile importante puse pe roate în vederea unui act educațional cât mai calitativ, după cum a exemplificat David-Izvernar.

Mulțumind instituțiilor și partenerilor care au pus umărul la materializarea proiectelor gândite pentru elevii din Moldova Nouă, Mihaela David-Izvernar reiterează că nu renunță la modelarea caracterelor tinerilor, chiar dacă acest lucru, de acum, sa va întâmpla de la catedră sau din fața ecranului:

„Mă întorc la catedră, la ceea ce temporal și temporar s-a pierdut. Rămân lângă elevi, în clasă sau online și, așa cum spuneam în mesajul din postarea LTCD de Crăciun, am multe planuri pentru ei, dar de la catedră (sau din fața ecranului) acum! Închei cu un text al lui Nicolae Titulescu în care acum mă regăsesc: «Şi chiar de nu am fost un far, ci doar o candelă, ajunge. Și chiar de nu am fost nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina»”.

Referitor la posibilitatea imixtiunii politicului în numirea directorilor, fostul de acum manager al liceului din Moldova Nouă a lăsat să se înțeleagă că nu cunoaște criteriile de numire aplicate de conducerea ISJ Caraș-Severin și subliniază că nimic nu-i poate sta în cale atunci când obținerea unei funcții se realizează pe bază de concurs, acolo unde principiul meritocrației primează în fața oricărui alt lucru:

„Mandatul meu de patru ani, câștigat prin concurs, a expirat. Nu cunosc care au fost criteriile de numire aplicate de conducerea ISJ. Nu aș vrea să comentez în niciun fel aceste numiri și scandalul pe această temă în întreaga țară. Spun doar atât: beneficiarii actului educațional și întreaga comunitate locală sunt cei care vor valida sau invalida, în timp, noile mandate de directori, ei au dreptul moral să o facă. În ceea ce privește participarea la concurs, atunci când va fi posibil, atrag atenția asupra câtorva aspecte: nimic nu mă poate împiedica, dacă, la un moment dat, îmi doresc asta! Sunt o fire ambițioasă, nimic nu mă poate împiedica să obțin ceva, mai ales atunci când e vorba de o competiție”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/