Personalul din educaţie – pregătit de vaccinare? Câte cadre didactice cărăşene acceptă imunizarea?

Deși, în spațiul public, tot mai multe cadre didactice militează pentru redeschiderea școlilor și participarea elevilor la cursuri în modalitatea față în față, atunci când vine vorba despre disponibilitatea pentru vaccinare împotriva noului coronavirus se resimte totuşi o reticență inexplicabilă.

Cum decizia de a redeschide școlile nu este tocmai ușoară, aceasta fiind influențată de mai mulți factori, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut un raport de la toate școlile și universitățile din țară pentru a vedea care este disponibilitatea de vaccinare din învățământ, în funcție de rezultate putându-se stabili dacă elevii renunță (sau nu) la „Școala de acasă”, termenul-limită de trimitere a datelor fiind 15 ianuarie, ora 16.00.

„În momentul de față, lucrăm la întocmirea listelor privind disponibilitatea în vederea imunizării personalului învățământului din Caraș-Severin, o situație exactă urmând a fi comunicată spre sfârșitul săptămânii. Tot ce pot să vă spun este că, la nivelul județului, avem 4.180 de persoane, dintre care: 3.147 (personal didactic), 306 (personal didactic auxiliar), 727 (personal nedidactic). Rămâne ca din acest număr să vedem câți își exprimă dorința în vederea vaccinării.”, transmit reprezentanții ISJ Caraș-Severin.

Ce spun dascălii despre imunizare?

„Avem un tabel în școală trimis de către conducere, în care se cere să fie trecut numele profesorilor, specializarea și dacă sunt pro sau contra vaccinării. Din ce am înțeles, doar zece cadre didactice ale unității de învățământ, dintr-un total de 40, se vor vaccina. În ceea ce mă privește, soția mea este asistent la ATI și s-a imunizat. Eu m-am trecut cu «DA» pe tabel vizavi de vaccinare, dar încă am rețineri. Lumea este puțin speriată, motivele fiind diverse:

– sosirea prea repede a vaccinului;

– gratuitatea imunizării, în condițiile în care testarea se plătește;

– timpul foarte scurt de testare a vaccinului.

Nu știm ce să mai credem văzând atâtea păreri care circulă în mediul online, la TV. Mă uit și citesc atât părerile pro, cât și părerile contra vaccinării, însă rămân reticent. Pe de altă parte, dacă stai de vorbă cu personalul medical implicat în tratarea cazurilor grave de COVID-19, acolo unde inclusiv viața tinerilor este pusă în pericol, lucrurile capătă o cu totul altă nuanță. Atunci te gândești de două ori dacă să spui «pas» vaccinării. Dumnezeu știe ce va fi în timp.”, a subliniat un profesor de educație fizică din Caraș-Severin.

Sursa foto principal: digi24.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/