Finanţări pentru fostele zone miniere

Marcel Hoară, directorul Agenției pentru Dezvoltarea Zonelor Industriale, este prezent astăzi în Caraș-Severin, ca să semneze contractul de lucrări pentru proiectul „Extindere rețea canalizare în orașul Oțelu Roșu”. Asta, după ce în prealabil a semnat pentru alocarea de bani la Sasca Montană și Oravița.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Iancu Simion-Simi și președintele Agenției Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoara (foto) vor semna contractul de execuție pentru proiectul de extindere a rețelei de canalizare din oraș. Semnarea contractului se va face astăzi, la sediul Primariei Oțelu Roșu.

Proiectul “Extindere rețea canalizare în orașul Oțelu Roșu” are o valoare totală de aproape 900.000 de lei și presupune reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe 4 străzi din orașul. „90% din valoarea totală a proiectului reprezintă finanţare nerambursabilă de la Banca Mondială, 8% sunt asiguraţi de Consiliul Local Oţelu Roșu, iar 2% vor fi suportaţi de locuitorii de pe străzile cuprinse în proiect”, a spus Camelia Șușco, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Este al treilea contract semnat de ARDDZI de la începutul anului în cadrul Programului Infrastructură Municipală, celelalte două comunităţi beneficiare fiind Oraviţa şi Sasca Montană.