Fost șef în Jandarmerie și politician, lider de grup infracțional organizat specializat în infracțiuni la regimul armelor!

Procurorii DIICOT l-au demascat pe Ioan Pop, până mai ieri consilier local la Caransebeș și fost șef în Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, iar judecătorul de drepturi și libertăți l-a trimis în arest preventiv!

DNA, DGA, DIICOT și Ministerul Public au trimis în pușcărie șefi din aproape toate instituțiile județului Caraș-Severin. Cine sunt cei care hotărăsc destinele județului și ale cetățenilor lui, cine sunt cei care aplică legea, propia lege, reiese foarte bine și din cele dezvăluite acum de procurorii de la Combaterea Crimei Organizate în dosarul armelor obținute pe bază de șpagă sau ca urmare a traficului de influență.

„Gruparea a fost constituită de Ioan Pop, care s-a impus ca lider al grupului, nu atât prin aptitudini de lider de grup (deși anterior a manageriat o structură din cadrul IJJ Caraș- Severin) cât prin aceea că a fost cel care a avut ideea inițierii unui asemenea grup, a avut capacitate de a angrena persoane cu aptitudini necesare realizării scopului grupării, respectiv colonelul Nicolae Cernea, fost ofițer în cadrul SAESP Caraș-Severin, și actualul șef al serviciului. De asemenea, Ioan Pop s-a impus ca lider al grupării datorită aportului material adus la grup fiind cel care a dispus de disponibilitatea de înființare unei școli care asigura eliberarea certificatelor de absolvire a cursurilor teoretice și practice necesare obținerii permisului de port armă, fiind singura școală de acest gen din județul Caraș-Severin”, arată DIICOT.

Nicolae Cernea, mâna dreaptă a lui Pop, a fost ofițer în cadrul Serviciului de Arme din IPJ Caraș-Severin. El a fost cel care a creat puntea de legătură între școală și foștii colegi de la Serviciul Arme, fiind cel care a asigurat ca timp de trei ani subiectele la examenul de absolvire a cursului să fie dintr-un un lot de 60 de subiecte cu tot cu răspuns întocmite de el.