Fost primar din Valea Almăjului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița a finalizat cercetările și l-a trimis în judecată pe Ion Lala, primarul demisionar din Lăpușnicu Mare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Fostul edil-șef este inculpat de procurori tocmai cu privire la activitatea sa de primar, mai exact cu privire la modul în care s-au făcut achizițiile publice în Primăria Lăpușnicu Mare, procurorii găsind, se pare, mai multe atribuiri directe care, cred ei, ar fi fost făcute fără respectarea legii, de regulă achizițiile fiind fragmentate, pentru a nu se ajunge pe SEAP.

Cele mai multe asemenea atribuiri, susțin sursele noastre, ar fi fost făcute pentru societatea Eurolem Trans a lui Daniel Țunea, o firmă despre care presa a mai scris că ar fi abonată la diverse contracte cu Statul.

Martor în dosarul de corupție al lui Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, dosar care l-a făcut celebru pentru expresia „Tata Bunu” pe care i-o adresa lui Ghiorghioni, dar și un prosper om de afaceri din zonă, fie că este vorba despre firme de construcții ori comercializarea carburanților, Lala era o persoană mereu aranjată, purta doar hainele celor mai celebre case de modă și folosea numai autoturisme de lux. De altfel, posibil, chiar acest ultim aspect să-l fi determinat să ia decizia demisiei în februarie 2017, având în vedere că recent bolidul său cu numărul „DGA” – celebru în toată Valea Almăjului – un Porche Cayenne turbo, a fost incendiat în mod suspect chiar pe DN 57, drumul ce duce de la Anina spre Bozovici.

CITEȘTE ȘI: DGA-ul lui Lala, incendiat în stil mafiot! Primarul nu știe să aibă dușmani!