Deschiderea deponeului de la Lupac creează 100 de locuri de muncă

Președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, împreună cu conducerea și echipa de proiect au făcut recepția finală a sistemului integrat de gestionarea a deșeurilor din judeţ.

Potrivit președintelui CJ, procesul de recepție a deponeului a durat aproximativ trei luni de zile pentru că fiecare problemă constatată de către echipa de recepție a fost remediată de către constructor, ieri având loc recepția finală.

Noul operator al deponeului, SC Girexim Universal SA Piteşti, a încheiat cu Consiliul Județean Caraș-Severin un contract pe 120 de luni și are un termen maxim de 90 de zile pentru demararea activității.

Constantin Nițu, reprezentantul Girexim, a spus că firma va începe să facă angajări, cele mai multe posturi fiind de muncitori necalificați, și că vor fi încadrate aproximativ 80-100 de persoane. „Dacă va fi nevoie, vom aduce și angajați de la Pitești, unde desfășurăm aceeași activitate, pentru a-i instrui pe noii angajați și sperăm ca în maxim de 60 de zile să începem activitatea, totul depinde de autorizaţiile pe care trebuie să le obţină Consiliul Judeţean”.

1000x100 casa brutarului

Cât privește ansamblul județului, licitațiile pentru operarea stațiilor de transfer au fost adjudecate pentru toate acestea, mai puțin cele din zona 2 și 3, adică Bozovici și Pojejena. Aici licitațiile au fost reluate, dar, până la stabilirea unui adjudecatar și lămurirea în instanță a situațiilor specifice, oricare din actualii operatori sau cei care au câștigat licitațiile pot opera și zona respectivă.

CITEŞTE ŞI: Deponeul de la Lupac se deschide până în primăvară! Procesul verbal de recepție a fost semnat!