Fost consilier local condamnat pentru tentativă de omor: „Nu am crezut că politica poate avea atât de multă influență”

Un fost consilier local din Sînpaul, județul Mureș, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor și încarcerat la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, a cerut eliberarea condiționată spunând că „regretă fapta din toate punctele de vedere și își cere iertare de la toată lumea”. Fostul consilier local a mai arătat în fața instanței că „nu a crezut în viața sa că politica poate avea atât de multă influență”.

1 iunie 2016. În plină campanie pentru alegerile locale, consilierul personal al primarului din Sînpaul, județul Mureș, reprezentant al unui partid al romilor, a fost înjunghiat în gât de vărul său, reprezentant al unui alt partid al romilor. Incidentul a avut loc în fața primăriei din Sînpaul, unde agresorul i-a aruncat victimei cuvinte grele, înainte de a o înjunghia. Agresorul a fugit, dar ulterior a fost capturat, arestat și trimis în judecată. Ancheta avea să scoată la iveală că tentativa de omor a avut loc pe fondul „unui conflict permanent din cauza opțiunilor politice”.

Condamnat într-un alt dosar la închisoare cu suspendare pentru loviri și violențe, consilierul local care și-a înjunghiat vărul, consilier al primarului, a primit în final șase ani și cinci luni de închisoare. După ce a reclamat că la Târgu Mureș a fost „torturat fizic și psihic”, condamnatul a fost mutat la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara. Recent, fostul consilier local condamnat pentru tentativă de omor a cerut eliberarea condiționată arătând că „acum este o perioadă foarte grea deoarece soția sa este operată, iar băiețelul său de 11 ani este în întreținerea părinților săi de 67, respectiv 64 de ani, bolnavi de diabet, care nu pot ieși din casă decât între orele 11.00 și 13.00, iar copilul său se duce la farmacie peste 2 km pentru a le aduce medicamente la părinți”.

Fostul consilier local a mai arătat în instanță că „este un om educat și credincios și niciodată nu și-a dorit să ajungă în penitenciar, a avut o funcție publică, a fost consilier local și președinte de partid”. Condamnatul a mai cerut să fie eliberat arătând că „a lucrat 10 ani în Jandarmerie, nu a fumat, nu a băut și nu s-a drogat, are o fată studentă la medicină în anul 3, soția sa este profesor de limba română, însă din cauza alegerilor locale din 2016 care au fost foarte tensionate a ajuns aici, regretând toată viața acest lucru și pentru el aceasta a fost o învățătură de minte”.

În fața judecătorilor din Timișoara condamnatul a mai arătat că era în dușmănie cu primarul întrucât nu i-a făcut acestuia toate plăcerile și nu a fost de acord cu toate furturile sale, iar acesta din funcția de consilier local era amenințat cu moartea. De asemenea, fostul consilier local a mai arătat că „nu a crezut în viața sa că politica poate avea atât de multă influență, că regretă fapta din toate punctele de vedere și își cere iertare de la toată lumea pentru că a fost un om respectat în societate și promite că nu o să mai  greșească niciodată”.

Căința condamnatului nu i-a impresionat pe judecători

Atât Judecătoria Timișoara, cât și Tribunalul Timiș i-au respins fostului consilier local cererea de eliberare condiționată arătând că „participarea contestatorului la programe educaționale, constând în principal în activități religioase, concursuri tematice și redactare reviste, nu este de natură a forma convingerea instanței că acesta s-a îndreptat”. „Implicarea sa în activități productive este de apreciat, însă nu suficientă”, au arătat judecătorii, care au mai reținut că deținutul „nu a format convingerea instanței că s-a îndreptat, astfel că perioada efectiv executată nu este suficientă pentru reeducarea sa”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/