Teatrul Național Timișoara a tras cortina… Începe vacanța!

1000x100 (1)

Începând de ieri, 2 iunie, Teatrul Național din Timișoara a intrat în mod oficial în vacanța dintre stagiuni. Care au fost cele mai importante spectacole și când vor reveni din nou actorii pe scenă, în atenția publicului?

„Stagiunea 2019-2020 a fost o stagiune de care ne vom aminti cu toții multă vreme – și publicul, și noi. O stagiune care, poate nu întâmplător, s-a plasat de la bun început sub semnul întâlnirii – sau a imposibilității acesteia. O stagiune care a luptat cu fiecare spectacol, cu fiecare acțiune a sa pentru a păstra intactă esența interrelaționării umane, atât de greu încercată în aceste timpuri, în dorința și disponibilitatea de a-l descoperi pe cel de alături și de a ne lăsa descoperiți de cel de alături, în înțelegerea și acceptarea atât a punctelor comune, cât și a diferențelor dintre noi”, spune echipa TNT.

Printre cele mai importante titluri ale spectacolelor puse în scenă în această stagiune, se numără: „Rinocerii”, „Sunt o babă comunistă”, „Casa de pe graniță”, „Mătușa Julia și condeierul”, „Pisica verde”, „Și caii se împușcă, nu-i așa?” „Prin oglindă” sau „Pe unde umblă copilu’ ăsta?”. De asemenea, chiar dacă contextul actual nu a mai permis întâlnirea fizică cu spectatorii, TNT a demarat proiectul „Întâlniri la voi acasă”, prin care, timp de peste o lună, o serie de spectacole din repertoriul Naționalului a fost disponibilă pe canalul său youtube, adunând circa 45.000 de vizualizări.

expressheadergeneral (1)

Noua stagiune va fi începută, în acest an, pe data de 1 august: „Ne dorim și dorim spectatorilor Teatrului Național ca din 1 august să repornim împreună această călătorie de acum 3 luni, să încercăm împreună să construim comunități de idei și de  emoții și să transformăm din nou sălile de spectacol în spații ale libertății și ale adevărului”, mai spune echipa TNT.