Asociația OncoHelp, de 15 ani în lupta împotriva cancerului!

explo 1000x200

Asociația OncoHelp a sărbătorit ieri, 2 iunie, 15 ani de activitate, o perioadă îndelungată în care a sprijinit bolnavii împotriva unei boli nemiloase. Printre altele, această aniversare reprezintă, așadar, și un bun prilej de a privi retrospectiv la realizările din această perioadă.

După ce în anul 2004 OncoHelp a înființat primul cabinet de oncologie care a funcționat la parterul unui bloc, în anul următor, odată cu mutarea acestui cabinet la locația actuală de pe strada Ciprian Porumbescu, a apărut ideea înființării Asociației OncoHelp. Misiunea acestei asociații avea să devină promovarea și susținerea oricărui tip de activitate  menită să sprijine persoanele bolnave de cancer, și lupta pentru dezvoltarea serviciilor medicale oncologice necesare diagnosticării și tratării pacienților. În anul 2005 a început dezvoltarea primului și a celui mai important proiect al Asociației, și anume construirea Centrul de Oncologie OncoHelp, care a împlinit 10 ani de activitate în toamna anului 2019.

„În urmă cu exact 15 ani puneam bazele unei asociații nonprofit după un maraton juridic de mai multe luni. La momentul respectiv gândeam această asociație ca un mecanism de fund-raising care să ne permită să dezvoltăm un serviciu de oncologie alternativ la oferta limitată din acele vremuri. (…) Privind azi în urmă, la cei 15 ani scurși de la nașterea OncoHelp, pot spune ca au fost probabil cei mai frumoși ani ai noștri – membrii asociației, ca ne-au adus probabil cele mai mari împliniri profesionale. (…) Vrem ca OncoHelp să însemne în deceniile care urmează un sinonim al profesionalismului și al grijii pentru omul în suferință, un sinonim al victoriei în lupta împotriva cancerului” a declarat  Șerban Negru.

În următorii ani, membrii asociației vor continua să investească în dezvoltarea Centrului de Oncologie OncoHelp pentru a mări capacitatea de oferire a unui răspuns cât mai rapid la solicitările în continuă creștere venite din partea pacienților. De asemenea, vor continua să plaseze pacienții în centrul preocupărilor lor, pentru a aduce acestora beneficii atât prin calitatea serviciilor medicale, dar mai ales prin umanitate, ameliorarea suferinței și asigurarea demnității acestora până în ultima clipă.