Forțe proaspete și liniște! Cu primar PSD, totul merge ca pe roate în Consiliul Local Moldova Nouă

untitled design set 970x90 px

Cea mai recentă ședința ordinară a Consiliului Local de la malul Dunării a decurs cum nu se putea mai bine. Deși ordinea de zi conținea un număr semnificativ de proiecte, politicienii au căutat să înțeleagă că hotărârile înspre binele comunității stau în mâinile lor.

Datorită hotărârii a doi membri PSD de a nu mai face parte din Consiliul Local: Lavinia Almăjan și Ștefan Mândru, ședința de luni a debutat cu luarea la cunoștință, în scris, a intenției celor doi, dar și cu validarea noilor membri ai roșiilor. Este vorba despre Ionel Bându, profesor de educație fizică în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă și Narcis Marian Bălășoiu, un tânăr om de afaceri local și specialist în administrație publică.

Prezent la ședința de la sfârșitul lui septembrie a fost și liderul Organizației PSD Moldova Nouă, Nelu Zaberca, cel care speră ca suflul nou din Consiliul Local să-și facă treaba înspre binele comunității. Zaberca a subliniat, totodată, că plecarea consilierilor Almăjan și Mândru s-a datorat faptului că cei doi „nu s-au mai regăsit în noua echipă”.

Dacă Bându și Bălășoiu vor fi mai buni decât tandemul Almăjan-Mândru, șeful social-democraților nu are niciun dubiu în acest sens, subliniind: „cu siguranță vor fi mai buni! A plecat un profesor de sport, a venit un alt profesor de sport. A plecat doamna educatoare și a venit un băiat specializat în administrație publică și cu masterat în administrație publică. Sper ca prezența lor aici să fie de bun augur”.

Inclusiv visul primarului Adrian Torma pare că a devenit realitate în privința normalității în care au decurs lucrurile la cea mai recentă întâlnire a politicienilor de la masa rotundă: „Au fost foarte puține comentarii legate de proiectele de pe ordinea de zi. Majoritatea consilierilor au înțeles că toate aveau ca scop binele comunității. Pe alocuri au mai fost mici comentarii, dar cu siguranță, dacă toți membrii din Consiliul Local vor participa activ la ședințele de comisie din care fac parte, multe dintre discuțiile care apar în ședința de Consiliu se vor rezolva”.

Reticent în a comenta pe marginea motivului care a stat la baza părăsirii Consiliului Local de către foștii săi colegi, Torma a atras atenția că cei doi au rămas în sânul familiei social-democrate și că din această poziție „își vor îndeplini îndatoririle față de partidul din care au făcut parte de foarte multă vreme”, a ținut să puncteze șeful administrației publice locale de la Moldova Nouă pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/