Pensionarii din Moldova Nouă sărbătoresc Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Luminița Jivan – invitat de onoare

În doar câteva ore, Sala de Evenimente Alex Moldova Nouă va fi gazda unui moment de-a dreptul emoționant, cele două asociații de pensionari de pe raza UAT-ului condus de edilul Torma pregătindu-se să aniverseze Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Ziua de 1 octombrie va fi sărbătorită așa cum se cuvine în orașul de la malul Dunării. Sutele de bunici și bunicuțe își vor lua liber de la preluarea nepoților de la școală sau de la plimbarea cu aceștia în parc, alegerea celei mai autentice ținute și atenția acordată unui look adecvat având prioritate în fața oricăror îndatoriri.

Cei 300 de vârstnici din cadrul Alianței Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă, dar și cei care fac parte din Asociația Pensionarilor din Banat „Clisura Dunării 2014” vor avea parte de un festin pe cinste, din cadrul evenimentului, programat să înceapă de la ora 18.00, nelipsind bucatele alese, muzica, dansul și nici invitații de renume.

La sărbătoarea redării rolului principal al bunicilor în filmul firescului social sunt așteptați să se alăture: preotul Ion Nedelcu (Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă), preotul Remus Căta (Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Moldova Nouă), primarul Adrian Torma, dar și deputatul Luminița Jivan.

Celebrată în fiecare an la data de 1 octombrie, ziua persoanelor care fac parte din generația a III-a vine să sublinieze guvernelor lumii că este de datoria lor să creeze condiții îmbătrânirii active și să asigure un mod de viață autonom, prin asigurarea pensiilor, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, încurajarea învăţării pe tot parcursul vieţii, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, adaptarea locuinţelor la nevoile persoanelor vârstnice, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.