„Formarea elevului ca individ social nu se poate face în faţa tabletei sau a laptopului”

În ciuda faptului că situația epidemiologică ridică mari semne de întrebare vizavi de cum vor evolua lucrurile în noul an școlar, există totuşi voci care atrag atenția că formarea unui tânăr nu se poate face în fața echipamentelor IT, relația profesor-elev jucând un rol definitoriu în privința gradului de pregătire a tinerelor generații.

Trecerea cursurilor tradiționale în mediul online a reprezentat un moment favorabil pentru ca mai multe UAT-uri din țară să își poată duce la finalitate proiectele de modernizare a unităților de învățământ, asigurându-se astfel un mediu propice pentru începutul unui nou an școlar. Chiar și așa, unii edili se arată îngrijorați de faptul că eforturile lor ar putea fi în zadar, asta în condițiile în care există riscul ca școala să nu se mai poată face în școală (tradițional).
Deși tumultul din ultima perioadă lansează tot felul de ipoteze, șeful administrației publice locale din Berliște, Nicolae Orăvicean, sociolog de profesie, subliniază că online-ul nu poate fi garantul formării elevului ca individ, motiv pentru relația elev-profesor trebuie să aibă continuitate.

„Omenirea a mai trecut prin pandemii mai grave. Școala nu se poate face decât numai în fața profesorului, relația profesor-elev facilitând formarea tânărului ca individ social. Acest lucru nu se poate face în fața tabletei sau a laptopului. Până la urmă, lucrurile vor reveni la normal, ne vom obișnui cu acest virus și, cu siguranță, ne vom îndrepta spre imunizare.”, a punctat primarul Orăvicean.

leader board 728 x 90 px

Referitor la numărul de elevi identificați pentru a deveni beneficiarii echipamentelor IT necesare continuării cursurilor online, edilul-şef al comunei de pe Valea Carașului a subliniat că, la nivelul UAT-ului pe care îl conduce, e nevoie de undeva la 60 de tablete, suportul necesar continuării studiilor de acasă urmând să vină fie de la nivelul ISJ Caraș-Severin, întrucât bugetul Ministerului Educației fost suplimentat cu câteva zeci de milioane de lei tocmai pentru acest scop, fie prin instituția publică pe care o conduce, cu fonduri provenite de la nivel național.

Sursa foto principal: itsybitsy.ro.