Fondurile pentru construirea grădiniței din Oțelu Roșu, blocate de Guvern!

Primăria Oțelu Roșu așteaptă fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru continuarea proiectului de construire a grădiniței promise pe bani de la Guvern.

Proiectul pentru construirea Grădiniței din Oțelu Roșu este blocat. Deși aprobate fondurile pe PNDL 2, banii au venit doar pentru ridicarea la roșu a construcției de pe Rozelor, spune primarul Luca Mălăiescu:

Din păcate s-a blocat pentru că Ministerul Dezvoltării nu mai face față cu plățile către constructori, iar constructorii nu mai avansează lucrările dacă nu au banii în cont, ceea ce este și normal până la urmă. Cred că și din cauza pandemiei s-au mai blocat la nivel național aceste proiecte și nici nu sunt foarte bine văzute. Eu la un moment dat am văzut un interviu cu premierul Orban care spunea că PNDL 2 nu a fost o mare realizare a PSD -ului, dar eu îl contrazic pentru că atunci când iată Primăria Oțelu Roșu face o grădiniță pentru comunitate nu poți să spui că nu este benefică”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a mai spus că încă mai sunt construcții care nu sunt finalizate la nivel de țară din PNDL 1, iar pe PNDL 2 sunt foarte multe în derulare, astfel că și la Oțelu Roșu se așteaptă fondurile pentru a continua proiectul grădiniței. Luca Mălăiescu a mai adăugat că în prezent la Oțelu Roșu este nevoie și de o creșă nouă, astfel că este în lucru un proiect pentru accesarea de fonduri europene.

Vrem să amenajăm în cartierul Rozelor, chiar lângă actuala grădiniță, o creșă cu program prelungit. Avem acolo un teren disponibil între grădiniță și Poliția orașului și ne dorim să accesăm fonduri europene pentru acest proiect”, ne-a mai declarat primarul orașului de pe Valea Bistrei.