Orașul Lugoj intră în carantină! A fost analizată situația din Ciacova și Sânnicolau Mare, unde măsura încă e în vigoare

Autoritățile au hotărât! Orașul Lugoj va intra în carantină, timp de 14 zile. Decizia a fost luată în contextul în care au fost înregistrate multe cazuri de coronavirus în ultima perioadă, iar coeficientul infectărilor a ajuns la 7,05/1.000 de locuitori.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o nouă analiză în vederea instituirii măsurii de carantină zonală.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 00.00 a zilei de mâine, 21 noiembrie. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU, au transmis autoritățile.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, pentru că încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de azi, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență la 1.000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.