Fonduri europene de aproape 10 milioane de lei! Primăria Caransebeș caută soluții pentru școala online

Peste 4000 de tablete, aproape 300 de laptopuri, 110 tablete grafice și peste 800 de alte echipamente IT vor fi achiziționate de Primăria Caransebeș pentru elevii și dascălii din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Consilierii locali au aprobat un proiect finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC), prin care vor putea fi achiziționate echipamente IT în valoare de aproape 9,7 milioane de lei, din care de la bugetul administrației publice locale vor fi alocați 300.000 de lei.

De aceste echipamente vor beneficia elevii și cadrele didactice de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” și elevii de gimnaziu care aparțin de aceste licee.

Proiectul „Facilitarea activității didactice în mediul online, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS COV-2 în municipiul Caransebeș” presupune, dacă va primi acceptul finanțării, cumpărarea a 4093 de tablete pentru elevi, 298 de laptopuri, 110 tablete grafice pentru cadrele didactice, 110 table interactive, 147 de sisteme complete monitor plus desktop, 196 de camere web pentru videoconferințe, 292 de proiectoare și ecrane de proiecție, 57 de routere wireless, toate necesare desfășurării activității școlare în contextul școlii online.