Fondul de ten – cheia machiajului impecabil

În orice moment, femeile vor să fie frumoase. Desigur, ideile despre frumusețe se schimbă de la o epocă la alta, dar aproape întotdeauna doamnele visau la o piele uniformă, netedă și frumoasă a feței. Pentru aceasta, chiar și vechii egipteni foloseau pulbere. Acest produs cosmetic a fost foarte popular în Evul Mediu.

Primele fonduri de ten au fost făcute din cretă, făină, pulbere de ocru, argilă, polen și chiar plumb alb, care erau extrem de dăunătoare sănătății. Un astfel de produs a mascat în mod ideal imperfecțiunile și a dat feței o paloare aristocratică, dar a dus treptat la decese. Intoxicația cu plumb a cauzat insomnie, pierderea poftei de mâncare, stomatită, dureri abdominale nesfârșite, afectarea ficatului și a inimii. În Japonia antică, gheișele foloseau substanțe mai naturale și mai utile ca bază pentru machiaj, de exemplu, ceara moale cu extracte din plante și praf de orez.

Astăzi producătorii moderni prezintă o selecție imensă de creme tonale, care conțin o cantitatea maximă de ingrediente naturale https://makeup.ro/categorys/23449/.

Compoziția fondului de ten

Aproape toate fondurile de ten au o compoziție de bază similară:

  • Pigmenți de colorat
  • Silicon
  • Emulgatori
  • Conservanți
  • Grăsimi și uleiuri
  • Ceară
  • Extracte din plante

În același timp, într-o bază bună, se va folosi ingrediente naturale. Și, de asemenea, componente de îngrijire suplimentare:

Pentru pielea uscată – vitaminele A și E, acidul hialuronic, glicerina vegetală, apa termală.

Pentru tenul problematic și gras – ingrediente antiinflamatoare, exfoliante și matifiante, vitaminele C și F, extract de ceai verde sau semințe de struguri, antioxidanți.

Pentru pielea matură – antioxidanți, acid hialuronic, componente cu efect de ridicare. În plus, pot conține particule reflectorizante și filtre SPF.

La ce servește?

Fondul de ten, de regulă, îl folosim pentru a uniformiza tenul, cu toate acestea, tonerele moderne au mult mai multe superputeri:

  • Umple ridurile fine.
  • Maschează mici imperfecțiuni (roșeață, cercuri sub ochi, inflamație, pigmentare etc.).
  • Matifiază pielea (ameliorează strălucirea inestetică).
  • Conferă tenului un aspect strălucitor și proaspăt.
  • Protejează împotriva efectelor negative ale factorilor de mediu și ale foto îmbătrânirii, oferind hidratare, nutriție și recuperare.

Tipuri de fonduri de ten:

În funcție de consistență și densitate, soluțiile sunt împărțite în mai multe grupuri.

Hidratant, pe bază de apă (ideal pentru un machiaj ușor de zi);

Ton lichid pe bază de silicon (mai dens, are proprietăți de nivelare);

Cremă BB-tonală – conține componente antiinflamatorii, făcând-o potrivită pentru epiderma sensibilă (are o textură ușoară și proprietăți de mascare îmbunătățite);

CC-fond de ten care se adaptează la tonul pielii);

-Mousse cremă ideală pentru tenul gras;

Fluid-crem cu proprietăți tonice ușoare;

O cremă densă, care este disponibilă fie într-un borcan, este capabilă să ascundă urme de cicatrici ale acneei.

Deci, fondurile de ten maschează perfect imperfecțiunile minore, servesc ca bază pentru machiaj și protejează, de asemenea, stratul superior al epidermei de razele arzătoare ale soarelui și ale vântului. Bucură-te de un ton impecabil!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/