Se pregătesc încă două evenimente culinare Banat Brunch: într-o șură și în lunca lalelei pestrițe din Timiș

picnic iulius1000x100

Turiștii din vestul țării pot participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la două evenimente gastronomice Banat Brunch. Unul dintre acestea are loc într-o șură recondiționată, iar celălalt în lunca lalelei pestrițe din județul Timiș.

Primul eveniment din cadrul programului Banat Brunch a avut loc sâmbăta trecută în comuna Curtea, în gospodăria unui producător local de trandafiri și s-a bucurat de un real succes. La sfârșitul acestei săptămâni, turiștii sunt așteptați în alte două locații inedite din județul Timiș pentru a degusta preparate tradiționale din Banat.

Astfel, sâmbătă, 12 iunie, evenimentul culinar este organizat în satul Berini, în lunca lalelei pestrițe, aflat la aproximativ 28 de kilometri de Timișoara. Între orele 11.00 și 13.00 este programat prânzul, care va conține, printre altele, și zamă de părădaisă, pită de casă coaptă în cuptor și unsă cu untură și mălai negru cu gem de prune.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, vor fi organizate ateliere de cusătură tradițională pe etamină, de croșetat și tricotat, o expoziție de costume populare tradiționale și va fi rostită o poezie în grai bănățean. Totodată, turiștii vor vizita biserica din Berini, vor afla povestea lalelei pestrițe și vor vizita pescăria Berini.

Duminică, 13 iunie, evenimentul Banat Brunch are loc în localitatea Dumbrava, într-o șură recondiționată și transformată în restaurant. „La numărul 174, în gospodăria olarului, se vor aduna nu doar aromele bucătăriei locale, ci și cei mai cunoscuți meșteșugari ai zonei. Veți putea desluși tainele opincăritului, ale sculpturii în lemn, ale olăritului sau picturii pe ceramică și veți putea învăța să faceți „csiga”. …Nu știți ce sunt „csiga”? Haideți la Dumbrava”, au transmis organizatorii.

Participarea la un eveniment Banat Brunch costă 100 lei, iar înscrieri se pot face AICI!