FOTO Avram Iancu, după ce a înotat 12 ore în râul Bega: „A fost cel mai dur antrenament din viața mea”

picnic iulius1000x100

Bibliotecarul Avram Iancu a înotat, duminică, timp de 12 ore în râul Bega, la Timișoara, iar experiența a caracterizat-o ca fiind „cel mai dur antrenament din viața mea”.

Avram Iancu a povestit, într-un mesaj postat pe Facebook, cum a decurs experiența sa din Timișoara. Vă reamintim că, duminică, bibliotecarul din Petroșani a înotat fără întrerupere timp de 12 ore în râul Bega.

A fost cel mai dur antrenament din viața mea. Am înotat 12 ore în Canalul Bega fără întrerupere, din care 8 ore am înotat numai în amonte, împotriva unui curent deloc prietenos. Efortul a fost unul la care nu m-am așteptat. Așadar, am realizat un antrenament prețios care va conta în economia generală a pregătirii. Mă simt bine”, a spus Avram Iancu.

leader board 728 x 90 px

Sportivul a fost impresionat de reacția copiilor care au venit să-l susțină în timpul antrenamentului din râul Bega.

Însă, marele câștig al zilei au fost zâmbetele copiilor, satisfacția unora dintre ei că au primit răspuns la făcutul lor cu mâna. Oameni care doar au auzit de “fapte de poveste”, dar care n-au avut posibilitatea să vadă cu ochii lor. Unii au stat cu orele pe mal și priveau înmărmuriți. Am văzut uimire în ochii multora și multă admirație. S-a strigat foarte mult de pe margine întru încurajarea mea. O fetiță de zece ani a compus chiar și o poezie acolo pe mal, inspirată de ceea ce a văzut. Cât timp actul creativ al copiilor a fost activat mă declar mai mult decât fericit”, a precizat Avram Iancu.

Avram Iancu, de profesie bibliotecar, vrea să stabilească în această vară un nou record mondial. Astfel, sportivul și-a propus să traverseze de două ori înot lacul Balaton, din Ungaria, chiar în perioada în care se vor împlini 45 de ani de când Nadia Comăneci a obținut primul 10 din istoria gimnasticii.

Primul antrenament din acest an a fost pe lacul Cinciș, din județul Hunedoara, iar duminică, Avram Iancu s-a antrenat și la Timișoara.