FOLK. „Anul acesta, artiștii au organizat pentru noi festivalul. Gărâna nu trebuie să moară!” [VIDEO]

po 1000x100px (3)

Artiștii care de-a lungul anilor au concertat la Gărâna au înțeles că povestea din Poiana Lupului nu are voie să moară în incendiul devastator din iarna trecută. Detalii despre cum a renăscut totul și ce a făcut ca folkul să răsune în continuare acolo unde a făcut istorie, într-un interviu emoționant cu Loredana Körtvelyessy, omul din spatele scenei.

Avem în continuare folk la Gărâna!

„Mă simt datoare să spun că acesta nu este festivalul nostru. Deşi noi organizăm de peste 10 ani festivalul de la Gărâna, anul acesta artiştii au organizat pentru noi festivalul. Eu numai i-am pus într-o ordine pe line-up. Anul acesta festivalul s-a născut la iniţiativa lor, pentru că noi eram ferm convinşi că nu vom putea merge mai departe, iar ei erau ferm convinşi că Gărâna nu trebuie să moară şi trebuie să meargă mai departe. Acesta este modul prin care ei au considerat că ne pot ajuta şi susţine. E absolut extraordinar!”

Festivalul de Folk este printre ultimele evenimente muzicale ale acestei veri la Gărâna. Cum a fost anul acesta, per ansamblu, după incendiul din iarna trecută?

„Din punct de vedere logistic, lucrurile s-au desfăşurat extraordinar. Nu ştiu dacă aici a avut o oarecare influenţă toleranţa sau, pur şi simplu, experienţa. Evident, experienţa are un rol foarte important, de la an la an ştii cum să faci lucrurile mai bine. Să fi ajuns noi atât de departe sau să fi fost ceilalţi mai toleranţi faţă de noi şi să nu fi avut aşteptări foarte mari? N-aş putea să dau un răspuns relevant. Una din cele două sau, poate, ambele. Aşteptările noastre au fost depăşite de… lipsa problemelor. Lucrurile efectiv au curs, s-au legat foarte frumos, logistic lucrurile au mers extraordinar, din toate punctele de vedere. Nu ştiu să fi existat undeva minusuri. A fost o singură reclamaţie, cu privire la locurile de campare, că nu au fost afişate pe site, în timpul Festivalului de Jazz. Am luat-o ca pe o atenţionare, aveţi grijă la anul să transmiteţi mai bine informaţia. În rest, n-au fost niciun fel de probleme. Am fost susţinuţi din foarte multe părţi. Nu ne-au susţinut doar artiştii, ne-au susţinut şi colaboratorii, şi mass-media. Foarte multă lume a fost alături de noi, nu am fi ajuns aici fără toţi aceşti susţinători. Degeaba vrei să faci lucruri mari, nu ai puterea să le faci singur.

1000x100 casa brutarului

Un mesaj pentru cei care au făcut ca povestea să continue

Le sunt absolut recunoscătoare tuturor, un simplu mulţumesc este prea puţin. În mod deosebit pentru încrederea acordată şi pentru mesajele de susţinere – acestea au fost pentru noi adevăratul motor. Mesajele de susţinere în acele momente grele ne-au dat energia şi puterea să mergem mai departe. Şi să nu uităm publicul, poţi face oricâte concerte vrei, dacă nu ai publicul alături de tine”.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: Sindromul Gărâna! Zeci de artişti emblematici urcă pro bono pe scena Festivalului de Folk!