Folclorul, cultura și tradiția se împletesc, la acest sfârșit de săptămână, la Teregova

Localitatea Teregova va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă ediție a Festivalul Internaţional de Folclor „Ghiţă Copăceanu Moşu”. Localnicii îi vor vedea în spectacol, în premieră în noua formulă, pe membrii Ansamblului „Semenicul” din Reșița, și nu numai.

Ajuns la ediţia a IV-a, acest proiect cultural este cofinanţat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin și implementat de Asociaţia „Educaţie pentru comunitate”, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Consiliul Local Teregova şi Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova. Acțiunea îşi propune atât omagierea personalităţii celui care a fost Ghiţă Copăceanu-Moşu, cât şi valorificarea moștenirii culturale tradiţionale din zonă.

Din programul manifestării din 8 decembrie menționăm: ora 11.00, va avea loc un seminar cu tema „De ieri, de azi şi pentru totdeauna…”; de la ora 12.00, participanții la manifestare vor efectua o vizită la Biserica Ortodoxă şi Muzeul „Ad Pannonios”, Teregova; de la ora 12.30 va avea loc la Căminul Cultural Teregova premierea câştigătorilor concursului de costume populare; de la ora 13.30 va începe festivalul propriu-zis.

Vor participa Ansamblul „Datina Cărăşană” din Reşiţa,  Ansamblul „Semenicul”, Ramona şi Petrică Viţa, CJCPCT Caraș-Severin (Ramona și Petrică Vița, Pavel Zăvoianu şi Roxana Toader), Ansamblul „Kud Pionir Zrenjanin”, din Serbia, Formaţia de Căluşari a Căminului Cultural din Rusca-Teregova, Ansamblul de dansuri şi tradiţii populare „Leleşana”, Leleşe, din Hunedoara, Ansamblul „Teregoviţa” al Liceului Tehnologic „Sfântul Dimitrie” Teregova, Ansamblul „Teregoveana” al Căminului Cultural Teregova, Ionela Bădălan, Ionuţ Surdu şi Cristi Ianoşigă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/