Focul a pus stăpânire pe Cetatea Caransebeșului

Serbările Cetății au reușit să recreeze atmosfera medievală în orașul de pe Timiș și Sebeș. Cavalerii și domnițele au fost prezenți la tot pasul. Chiar dacă actorii festivalului și-au încheiat reprezentația, s-au plimbat prin mulțime şi au stat de vorbă cu oamenii cărora le-au spus poveștile  timpului din care au venit pentru spectacol.

În timp ce caransebeșenii, dar nu numai, s-au întors în timp și au retrăit atmosfera vremurilor trecute, cavalerii și domnițele lor au pus stăpânire pe mileniul actual, pe care l-au cucerit în totalitate. Zeci de nobili au admirat atmosfera mirifică din Parcul Teiuș, care, în weekend, a devenit cel mai aglomerat loc din oraș.

Cel mai atractiv punct al serii de sâmbătă a fost oferit de Cavalerii Cetății Roșii, veniți tocmai de la Sibiu, ca să le ofere un spectacol de foc locuitorilor. Gravitatea cu care și-au interpretat rolul cu torțele și spadele de foc i-a fascinat pe cei prezenți în Cetatea Caransebeșului. În plus, acrobațiile și jongleriile i-au ținut pe spectatori cu sufletul la gură. Sute de oameni s-au adunat în jurul cavalerilor și domnițelor, ca să îi aplaude și să îi susțină pentru reprezentația minunată pe care au oferit-o. “Tot ce am văzut m-a impresionat, dar acrobațiile lor au fost deosebite pentru că mi se par periculoase. În plus, s-a lăsat întunericul, iar ploaia de foc este și mai spectaculoasă”, a spus Claudia Mirișan, o locuitoare a orașului.

Spectacolul de sâmbătă, însă, a început cu un recital de muzică medievală, care a fost urmat de o reprezentație a cavalerilor de la Transilvania Horses. Cei cinci nobili și caii lor au cucerit pe loc inima publicului, cu câteva numere spectaculoase, la fel de atractive.

Cavalerii au fost urmați de Paladinii de Terra. Lupta medievală corp la corp, cu arme specifice vremurilor, a impresionat spectatorii prezenți în număr mare în Parcul Teiuș. Unde mai pui și faptul că domnițele au dansat în timp ce perechile lor își trăgeau sufletul după ce ani de zile au lipsit de acasă. Spectacolul a fost unul veritabil, dar mai ales educativ. Actorii au expus publicului armele pe care le folosesc și le-au povestit cât de dure sunt luptele pe care trebuie să le poarte.

Seara s-a încheiat cu alte concerte de muzică medievală.

Serbările Cetății continuă astăzi cu un spectacol aviatic, ce începe la ora 10.00, iar de la ora 20.00, pe scena din parcul Teiuș urcă trupa Attis din Timișoara, Elena Gheorghe and Band și trupa Voltaj.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157631544177837″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/