Spectacol la mitingul aerian de la Caransebeş

1000x100 (5)

Peste 30 de piloți și parașutiști au fost prezenți astăzi pe Aeroportul din Caransebeș. Deși la orele dimineții ceața a pus în pericol derularea evenimentului, vremea s-a îndreptat, iar miile de spectatori au privit cu gura căscată cum avioanele se înalță dincolo de nori.

Mii de spectatori, adunați din toată zona de vest a țării, au luat cu asalt aeroportul din Caransebeș, acolo unde în această dimineață a început show-ul aviatic. Șirul de mașini a ocupat aproape în întregime Strada Traian Doda, astfel că cei care au ajuns mai târziu de ora 10.00, cu greu au mai găsit un loc de parcare.

După ce aproape o oră ceața i-a ținut pe organizatori cu sufletul la gură, pentru că startul show-ului a fost amânat, în jurul orei 11.00, soarele și-a făcut apariția, astfel că nimic nu i-a mai oprit pe piloții acrobați să încânte privirile oamenilor, care au bătut zeci și chiar sute de kilometri să îi vadă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631550104925″]
Pe lângă avioanele de acrobații, la Caransebeș au ajuns și trei elicoptere militare, ce aparțin Ministerul Apărării Naționale, și care au fost aduse de la Timișoara. În plus, parașutiștii și-au făcut și ei apariția din cer, în aplauzele pasionaților de înălțime.

“La momentul acesta avem cinci instructori care sar. Toți suntem cu multe, foarte multe lansări. Suntem oameni de show. Unde este ceva de făcut altfel decât salturi normale de parașutiști suntem chemați și noi. Din cauza plafonului destul de jos, astăzi, vom sări de undeva la 1.000-1.200 de metri. Plafonul nu ne permit să urcăm mai sus”, a declarat pentru “Express de Banat”, Sorinel Badi, instructor voluntar la sediul central Aeroclubul României.

Și dacă tot au fost punctul de maximă atracție al zilei, parașutiștii le-au făcut oamenilor și o mare surpriză: au adus cu ei cel mai mare drapel din România, pe care l-au purtat în timpul saltului.

“Este primul eveniment din istoria Banatului la care participă profesioniștii de la Aeroclubul României și piloți militari de la MAPN din cadrul unității de aviație militară de la Timișoara. Să dea Dumnezeu să plecăm de aici bucuroși, fericiți, satisfăcuți că am participat la un eveniment inedit în istoria Caransebeșului, primul miting aviatic în care pe lângă specialiștii de la Aeroclubul României care au participat la mitingurile anterioare de 2007, 2008, acum vor evolua alături și piloții militari”, a spus Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.

 

banner 970 x 250