Focare de incendiu căutate cu lumânarea, în Parcul Național Domogled!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a informat că zeci de persoane, pompieri și angajați ai Direcției Silvice, s-au deplasat în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, pentru a efectua recunoașteri la sol. În urma acțiunii, nu au mai fost observate focare sau fum în pădurea de pin negru de Banat în care a izbucnit incendiul în urmă cu o săptămână.

Un elicopter a efectuat joi ultimele cinci misiuni de aruncare cu apă, iar aproximativ 140 de persoane, pompieri, angajați ai Direcției Silvice și rangeri au acționat de la sol cu lopeți, bătătoare și rucsaci de intervenție la incendii de pădure.

Specialiștii din cadrul Direcției Silvice au estimat că suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ patru hectare. Incendiul a izbucnit vineri, 4 mai, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, iar miercuri se manifesta pe trei hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

promovare banner maxagro

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

publicitate tmc 640