Grevă și la spitalul din Caransebeș! Managerul Mihaela Popovici dă asigurări condiționate!

Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș s-au solidarizat, în greva de avertisment, cu membrii Sanitas la nivel de țară, astfel că între orele 9.00 și 11.00 s-au strâns în holul unității medicale.

Cea mai importantă revendicare a Sindicatului Sanitas este cea legată de sporurile oferite de noua lege, care duc la diminuarea substanțială a salariilor, în special ale celor care lucrează pe secțiile cu risc (pneumologie, psihiatrie). Concret, membrii Sanitas cer eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare. În data de 11 mai este anunţată declanşarea grevei generale, dat fiind faptul că sindicaliştii au strâns semnăturile necesare.

Potrivit președintelui Sanitas Caransebeș, Andrei Seracin, care este și vicepreședinte la nivel de județ, negocierile asupra contractului colectiv de muncă nu se desfășoară într-un ritm alert, astfel  ca, până la sfârşitul săptămânii, să fie semnat şi să blocheze astfel acţiunile de protest.

„Avem o problemă comună, pe care trebuie să o rezolvăm în favoarea angajaţilor. Avem o lege a salarizării incompletă şi discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă Socială. A scăzut nivelul sporurilor pentru condiții de muncă și implicit al salariului net. Trebuie să-i determinăm pe cei aflaţi la putere să găsească soluţii de rezolvare, conform promisiunilor făcute. D-na manager Mihaela Popovici ne-a dat asigurări că, dacă în zilele următoare se va reveni asupra plafonării sporurilor la 30%, ne vom întâlni să rediscutam problema sporurilor”, ne-a declarat Andrei Seracin, vicepreședintele Sanitas Caraș-Severin.