Focar nou de pestă porcină africană în județul Timiș. Decizia luată de autorități

Un nou focar de pestă porcină africană a fost declarat în zona comunei Criciova, din județul Timiș, după ce autoritățile au depistat patru porci domestici infectați într-o gospodărie din localitatea Jdioara. 

„Am fost solicitați de medicul veterinar din zonă care a constatat semne de boală la patru porci dintr-o gospodărie. Am recoltat sânge și am depistat boala. Doi dintre porci au decedat, iar pe ceilalți doi urmează să îi ucidem și să îi incinerăm”, a declarat directorul DSV Timiș, Flavius Nicoară.

În cadrul ședinței Comitetului Local de Combatere a Bolilor, autoritățile județene au stabilit zonele circulare de protecție și supraveghere de trei, respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Zona de protecție cuprinde localitățile Jdioara și Criciova, iar zona de supraveghere cuprinde localitățile Nădrag, Crivina, Botești, Drinova, Măguri, Cireșu, Găvojdia, Jena și Sălbăgel – din județul Timiș – și localitățile Sălbăgelu Nou, Sacu, Tincova și Cavarani din județul Caraș-Șeverin”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Timiș.

În cadrul aceleași ședințe s-a decis și stingerea focarelor din localitățile Icloda și Ghiroda (extravilan), județul Timiș, și ridicarea restricțiilor sanitare veterinare din acele localități.

banner 970 x 250