Peste 500 de pacienți internați la ATI! Numărul deceselor rămâne ridicat

Noul bilanț COVID-19, emis de autorități, arată o creștere a numărului de persoane internate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. La nivel național, este vorba despre 502 pacienți, dintre care 17 sunt din județul Timiș. Numărul deceselor rămâne ridicat. În ultimele 24 de ore, 54 de oameni, diagnosticați cu COVID-19, au decedat. O persoană nu suferea și de alte boli.

În județul Timiș au fost raportate 48 de noi cazuri de coronavirus. „Cele 48  de persoane sunt din: Timișoara – 32 , Lugoj – 5, Sânnicolau Mare – 2, Giroc – 1, Livezile – 1, Secaș – 1, Bazoș (Recaș) – 1, Chevereșu Mare – 1, Altringen (Bogda) – 1, Giarmata Vii (Ghiroda) -1 , Recaș -1 și Bacova (Buziaș) -1”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

În același timp, alte 15 persoane au fost reconfirmate după efectuarea testului COVID-19. În spitalele din județ sunt internați 190 de pacienți, iar de ieri până astăzi a fost înregistrat și un deces. În cursul zilei de ieri au fost carantinați 92 de timișeni, iar în izolare au intrat 23.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, în supraveghere epidemiologică sunt șapte focare active. Dintre acestea, patru au izbucnit în cadrul unor societăți comerciale. Pe listă se mai află IPJ Timiș, o grădiniță privată și un centru de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj.

În județul Caraș-Severin a fost depășit pragul de 600 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, în ultimele 24 de ore fiind depistați pozitiv 11 bolnavi.

La nivel național, au fost diagnosticate cu noua boală respiratorie alte 1.256 de persoane, iar totalul ajunge astfel la 81.646 de cazuri COVID-19. „36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 54 de decese au fost înregistrate în 24 de județe, dar și în București. „52 sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.