Focar de infecție pe raza comunei Buchin. Mirosul din zonă este insuportabil!

Satul Valea Timișului, împânzit de gunoaie. Oamenii spun că de vină ar fi înțelegerea tacită între Primărie și firma de bricolaj care își va deschide în curând porțile pe teritoriul comunei Buchin.

Mai mulți săteni ne-au semnalat faptul că la o distanță mai mică de 50 de metri de prima casă din satul Valea Timișului, comuna Buchin, s-a format un adevărat focar de infecție, cu tone de gunoaie aruncate la întâmplare, deșeuri menajere, dar și resturi de materiale de construcții. Oamenii ne-au trimis la redacție fotografii edificatoare spunând că s-a început folosirea domeniului public al satului pentru depozitele de gunoaie de când au început lucrările de ridicare a halei pentru supermarketul ce va fi deschis la Buchin.


De când s-au început lucrările la magazinul de bricolaj, cu știrea angajaților din Primăria Buchin au fost aduse gunoaie în acest loc. De atunci și sătenii au început să folosească zona pentru a arunca tot felul de gunoaie de la ambalaje până la animale moarte. Este un focar de infecție! Acum, în zilele de vară, este un miros înfiorător. Distanța de la prima casă până la acest depozit necontrolat este de aproximativ 50 de m, gunoaiele se întind pe o suprafață de 150 de m, iar de aici până la bazinul de apă ce alimentează întregul sat, este de 50 de metri”, ne-au precizat sătenii care locuiesc în apropierea depozitului de gunoi.

Primarul comunei Buchin, Gheorghe Coilă, dezminte informația precum că în zonă s-a format depozitul de gunoaie de când noul investitor s-a apucat de lucrări: „Nu este adevărat. Acolo oamenii au aruncat dintotdeauna gunoaiele nemenajere, pentru că gunoiul menajer este ridicat periodic de la case. Aici se aruncă materialele rezultate din construcții, vegetația uscată din grădinile oamenilor, tot felul de gunoaie. Am ridicat problema în Consiliul Local și am rugat consilierii care sunt din Valea Timișului să monteze panouri informative pentru că, dacă oamenii sunt prinși că aruncă, vor fi amendați. Eu nu pot sta paznic ca să le dau amenzi, dar putem amenda pe cei care aruncă dacă avem dovezi”.

Edilul a mai precizat că în prezent singurul buldoexcavator se află în Poiana Buchin acolo unde se lucrează la refacerea drumurilor agricole afectate de inundațiile din iunie și la finalul lucrărilor va muta echipa de lucru în satul Valea Timișului pentru a curăță și nivela zona afectată de gunoaie.