Florin Cîțu, despre problema migranților: Nu am avut nicio cerere din partea primarului pentru suplimentarea resurselor

Premierul României spune că autoritățile centrale au asigurat toate resursele necesare pentru gestionarea migranților care ajung în țară. Potrivit lui Florin Cîțu, până acum, autoritățile locale din Timișoara nu au cerut suplimentarea acestor resurse. 

„Aici nu este vorba de a ajuta un oraș, e vorba de a asigura siguranța cetățenilor României, a celor care vin și rămân aici. Toate resursele sunt alocate. Vorbim de forțe de ordine, Ministerul de Interne are forțe, avem la Poliția de Frontieră, sunt resurse alocate pentru azil. Dacă este nevoie, bineînțeles că suntem gata să alocăm mai multe resurse, dar până în acest moment nu am avut nicio cerere din partea domnului primar, în această direcție. Dacă este nevoie ne implicăm mai mult. Dar repet, nu e vorba doar de Timișoara, ci și de imaginea României în lume, respectarea drepturilor cetățenilor români, siguranța cetățenilor români, respectarea drepturilor tuturor celor care sunt în România.”, a declarat, la Timișoara, premierul Florin Cîțu.

Potrivit celor mai recente date oferite de autorități, în soluționare sunt 3.600 de cereri de azil pentru migranți, dintre care 3.200 sunt în Timișoara.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Mii de cereri de azil din partea migranților, în Timișoara. Cei arondați altor centre din țară, ridicați de pe stradă

La Timișoara, autoritățile județene au discutat cu prim-ministrul României și despre proiectele importante ale Timișului, precum noul stadion, autostrada Timișoara-Moravița, Castelul Huniade și viitorul institut oncologic. Premierul a vizitat noul terminal de la Aeroportul Internațional și a avut discuție cu mediul academic de la Universitatea Politehnica.