Koczi, speranța Olimpiadei de la Londra

Gimnaștii români se află în verificări înainte de Jocurile Olimpice de la Londra. În următoarele zile urmează să se definitiveze echipa care va pleca la competiţia supremă din Anglia.

În mare parte, echipa este formată şi, probabil, va rămâne aceeași ca la Campionatele Europene, ce au avut loc la Montpellier, în Franţa. Rămâne, totuşi, de văzut dacă şi Marian Drăgulescu o va completa, din cauza problemelor medicale pe care le-a avut în ultima perioadă. Un mare accent se pune și pe noul component al echipei, Andrei Muntean.

De asemenea, mari speranţe se pun în gimnastul reşiţean Falvius Koczi, de la care se aşteaptă o medalie la unul dintre aparatele sale forte, cum ar fi sol, cal sau sărituri. Obiectivele însă, sunt 5 finale cu şansele fiecărui gimnast în parte.

În 2004, echipa masculină de gimnastică formată din Marius Urzică, Ioan Suciu, Marian Drăgulescu, Dan Potra, Daniel Popescu şi Răzvan Şelariu, facea istorie la Olimpiada din Atena. Gimnaştii români au reuşit atunci ceea ce toată lumea numeşte şi astăzi „Miracolul Atena”.

Gimnaştii români au reuşit de fiecare dată să se facă remarcaţi şi au fost tot timpul în topul celor mai bune echipe din lume.

Cei 5, pe nume Marius Berbecar, Cotuna Vlad, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă şi Koczi Flavius sunt daţi pe lista de acum a jocurilor olimpice, urmând ca în următoarele zile să se definitiveze echipa şi, când spun asta, ma refer aici şi la Marian Drăgulescu şi la noul component al lotului naţional, Andrei Muntean”, a precizat pentru „Express de Banat” Ioan Suciu, antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică masculină.