Alexandru Ghinea vrea în Super Cupa Europei

Atletul Alexandru Ghinea, legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa a devenit Campionul României la 3000 de metri obstacole, cu timpul de 8 minute şi 58 de secunde. Sportivul este mulţumit de rezultat, dar spune că nu este cel mai bun timp al său de până acum.

Atletul a concurat pentru prima dată la seniori şi la Campionatele Europene de anul acesta. Din păcate, lucrurile nu au mers atât de bine ca la campionatul national. Sportivul a avut un an greu înainte de europene, cu multe accidentări, iar acest lucru l-a împiedicat să concureze la adevărata sa valoare.

Se spune că în spatele fiecărui campion se află cineva care îl ajută să reuşească. Alexandru Ghinea întăreşte şi el aceste vorbe.

Sportivul va participa săptămâna vitoare la ultima competiţie importantă din această vară, Campionatul Balcanic  de seniori, care se va desfăşura în Turcia, după care urmează o scurtă vacanţă.

Atletul  are planuri mari pe viitor. După scurta vacanţă bine meritată de altfel, urmează Campionatele Naţionale de Sală, Campionatele Mondiale de aer liber şi Cupa Europei pe echipe, unde România speră să acceadă  în Super Cupă.

“Noi acum suntem în ligă, dar cea mai înaltă este Super Cupa Europei. Ne chinuim de 3 ani să ajungem acolo și mereu am fost pe primul loc de sub linie, la câteva puncte, mereu aproape. Anul viitor sper să reușim să ne calificăm”, a precizat campionul național de anul acesta, Alexandru Ghinea.