Flavius Biea revine în ring în luna iunie. Boxerul a schimbat categoria și și-a făcut propriul club

Pugilistul Flavius Biea are planuri mari pentru acest an, unul al schimbărilor majore în cariera sa. Arădeanul stabilit la Timișoara a trecut la categoria superioară din cele trei semimijlocii și vrea să boxeze pentru centuri importante, cu trei gale planificate anul acesta. De asemenea, Biea și-a făcut propriul club, Biea Promotion, iar printre cei care îl sprijină se regăsește inclusiv primarul din Măureni, Brian Filimon.


Biea a decis să urce de la welterweight (66,678 kg) la superwelterweight (69,85 kg). Deoarece până acum, toate cele 16 meciuri pe care le-a avut de când a trecut la boxul profesionist le-a boxat la categoria mică, boxerul va pierde titlul la centrura IBA Inter Continental.

Biea are însă în plan să boxeze pentru o centură WBC și, în acest sens, anul acesta vrea să lupte în trei gale organizate de clubul său. Prima va fi în 15 iunie, la Timișoara, Noaptea Spartanilor 2. Sportivul încă nu s-a înțeles cu adversarul, dar are două opțiuni din Venezuela. „Am doi posibili adversari, Johan Gonzalez și Frank Rojas. Au un palmares care înspăimântă puțin. Să văd dacă mă înțeleg cu Rojas financiar”, a declarat Flavius Biea, cu referire la faptul că organizatorul va trebui să achite bursa pentru adversar.

Va aduce și alți pugiliști de top 

În viitoarele gale, Biea vrea să aducă inclusiv sportivi mari din kickbox, precum timișoreanul Daniel Corbeanu sau Eduard Gafencu, dar și alți sportivi de top precum Amansio Paraschiv, Bogdan Dinu, Alexandru Jur, Cezar Juratoni, Viorel Simion sau Daniel Buciuc. Biea nu mai are contract cu King Promotion și Sorin Florea. „Mi-au oferit un contract în America, dar nu l-am acceptat, fiindcă ar fi trebuit să fiu adversar pentru ca alți boxeri să crească. Eu cred în mine și cred că în următorii cinci ani mă voi bate la cel mai înalt nivel. Sunt locul 83 în lume, eu țintesc să ies campion mondial, nu să fac meciuri pentru alții. Bogdan Dinu și Viorel Simion au semnat și acum pierd meciuri”, a explicat Biea.

Din 2013, de când a trecut la profesioniști, Biea a avut 16 meciuri, dintre care 15 victorii prin LO și KO tehnic. A pierdut doar cu ucraineanul Valentyn Golovko. I-a învins pe: bulgarul Pavel Petchov, turcii Goekhan Kaya și Halil Ibrahim Erdogan, românul Ionuț Trandafir, cehul Patrick Szamko, polonezul Mariusz Biskupski, românul Robert Cristea, belgianul Arnaud Dimidschstein, Christopher Henry, din Barbados, Ulises Jimenez, din Mexic, maghiarii Ferenc Hafner și Laszlo Toth, georgianul Giorgi Gujejiani, francezul Chaquib Fadli, georgianul Jemal Shalamberidze și venezueleanul Yeison Gonzalez, ultimul, în noiembrie 2018, la Arad.