După aproape 7 ani de mandat, poate apărea și infrastructura sportivă promisă de Robu. Ce spune de viitorul stadion

În 2012, când a candidat pentru primul mandat de primar al Timișoarei, Nicolae Robu avea un program electoral cu promisiuni „suculente” privind infrastructura sportivă din oraș. Pe lângă deja clasicele stadion și sală polivalentă, pentru sportul de performanță, liberalul promitea și patru complexuri sportive în patru mari cartiere ale capitalei Banatului, pentru agrement, inclusiv cu bazine de înot, rămase mereu la stadiul de machete.


Acum, dacă tot a venit primăvara, Robu spune că vor apărea și primele complexuri sportive în acest an. Primul va fi cel din Calea Lipovei, la intersecția străzilor Silistra și Verde, iar următorul va fi cel din Calea Buziașului, pentru ca al treilea să fie cel din Calea Șagului. „Nu îi bag în seamă pe niște veleitari, care au încercat să blocheze proiectele. Vor vedea că timișorenii nu sunt oameni pe care îi poți păcăli pe termen lung”, a precizat Robu, cu referire la cei din PSD. Practic, ar fi vorba de patru complexuri sportive de agrement în zonele de nord-est, sud-est, sud-vest și nord-vest ale Timișoarei, cu un al patrulea undeva în Circumvalațiunii.

ACS Poli e la retrogradare, Robu îi dă „bătaie” cu stadionul

Edilul se laudă și că în acest an începe construcția unui nou stadion în Ciarda Roșie, în spatele terenului unde se antrenează acum Ripensia. „Vom primi proiectul în forma finală, inclusiv cu stadionul. Unii își închipuie că a fost o vorbă goală. Construcția va începe în 2019”, a spus, plin de mândrie, Robu. În prima etapă, se va construi o tribună de maximum 5000 de locuri, de-a latul terenului, urmând ca apoi să se facă alta, la fel de mare, pe partea opusă. A treia etapă va înseamnă construcția peluzelor.

Stadionul va fi ridicat din fondurile municipalității. Cât despre echipa ce ar urma să joace acolo, ACS Poli nu e sigură dacă din august va mai fi în liga secundă. Echipa este pe locul 19, penultimul, cu 14 puncte. Echipa e la 12 puncte de primul loc care se salvează, când din campionat au mai rămas de disputat 14 etape.

Sursă foto: EYE IN THE SKY