Șefa PSD Caraș-Severin, singura speranță pentru un primar PNL! Și pentru cel mai prost drum din județ!

Nicolae Orăvicean se plânge de trei ani, de când e primarul comunei Berliște, la toți factorii de decizie și la toate instituțiile posibile din cauza stării scandaloase a Drumului Județean 573A! Fără de folos!

Edilul-șef a semnalat Consiliului Județean Caraș-Severin, Guvernului, Uniunii Europene, parlamentarilor care și-au făcut timp să-l asculte, absolut tuturor, faptul că drumul de la Nicolinț la Iam e impracticabil. Că pune în pericol viața oamenilor și că din cauza lui copiii sunt obligați să renunțe la școală, localnicii își pierd locurile de muncă în orașele din apropiere, iar roadele câmpului, animalele și lactatele se vând la preț de nimic. Cheltuielile cu rerapațiile la mașini sunt mult prea mari și fac total nerentabilă aprovizionarea de la gospodarii din Berliște și satele aparținătoare. Nicolae Orăvicean a primit promisiuni din toate direcțiile, dar deocamdată nu s-a concretizat nici măcar una. Ce spune edilul în aceste condiții despre includerea DJ 573A într-un program de investiții începând din acest an?! „Nu mai am așteptări prea mari. M-aș bucura de surprize plăcute și cetățenii la fel, dar singura implicare în care mai sper este cea a doamnei deputat Luminița Jivan, cu care am avut o discuție recentă pe tema DJ 573 A”, a spus Orăvicean.

Cei care locuiesc în comuna Berliște și satele ei aparținătoare au nevoie de o intervenție urgentă pe acest drum județean, altfel vor fi complet izolați. Primarul Orăvicean a conceput un plan de acțiune, numai că banii nu sunt în conturile Primăriei Berliște. Cum nu sunt nici în ale Consiliului Județean. Opinia mea este că, de urgență, trebuie intervenit pentru acoperirea craterelor existente pe întreaga porțiune Nicolinț -Iam, astfel să putem să asigurăm minime condiții de trafic. Apoi, tot anul acesta, ar trebui refacerea învelișului asfaltic, măcar pe porțiunile de intravilan. Costurile ar fi rezonabile. Un al treilea pas ar fi demararea modernizării întregului tronson Nicolinț – Iam, anul acesta reușindu-se măcar reprofilarea căii de rulaj pe porțiunea Berliște -Iam, cu piatră măruntă sau macadam și compactarea acesteia. O altă soluție este să preia comuna acest tronson definitiv, să declasifice tronsonul în drum comunal și să depună un proiect în acest sens la MDRAP. Soluția implică însă un orizont de timp mai mare”, a declarat Nicolae Orăvicean.

Primarul din Berliște mai are o soluție, chiar dacă ea rezolvă doar pe alocuri problema DJ 573A: „Am luat intravilanul de la Iam, l-am și intabulat, având în vedere că drumul județean nu mai trece pe acolo. Intravilanul din Iam l-am asfaltat anul trecut. Acum vreau să facem acostamentele, să punem borduri. Am cerut apoi intravilanul din Milcoveni. Strada principală e jenantă, secundarele sunt asfaltate! De fapt, am vrut să iau toate intravilanele, să le facem prin eforturi proprii, dar vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, mi-a promis face toate demersurile pentru a introduce acest drum la modernizare. Sper să se găsească soluții, știu că sunt probleme pe multe drumuri județene, știu că s-au trezit cu ele pe cap cei din actuala conducere a Consiliului Județean, dar pe DJ 573A pur și simplu nu se mai poate circula!”