Flavian Savescu, polițistul care oprește timpul în loc

Flavian Savescu este deja un nume cunoscut în peisajul fotografic cărășean și nu numai. A depășit de multă vreme barierele județului prin opera sa, vizitând, astfel, și continentele lumii. Puțini știu însă că, printre cei care îi apreciază creațiile, se numără și însăși Poliția Română!

Cei mai mulți îl cunosc din postura de fotograf, un mare iubitor de peisaje. Mult mai puțini știu că Flavian Savescu este subcomisar de poliție! A urmat cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, specialitatea criminalistică, unde a făcut cursuri de fotografie, iar mai apoi a făcut parte din echipa Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Indiferent de cazurile pe care a fost nevoit să le ancheteze și să le rezolve, pistolul și cătușele nu au putut lua în totalitate locul aparatului de fotografiat. Așa a devenit cel mai cunoscut polițist-fotograf din România. În urmă cu 3 ani, colegii săi de la centru au ținut să îl felicite pe Flavian pentru talent, ambiție, perseverență și rezultate. Și au făcut asta printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române:

„Fotografia reprezintă pentru mine cel mai frumos mod de exprimare, o preocupare sau o pasiune pe care am dezvoltat-o…

Gepostet von Politia Romana am Sonntag, 22. November 2015

„Fotografia de peisaj pare una simplă, dar trebuie simțită și întotdeauna bine gândită, iar poliţistul Savescu Flavian Sergiu ştie să capteze frumusețea în nenumăratele sale forme”, au subliniat colegii fotografului cărășean în mesajul care îi este dedicat.