FLAGRANT. Adolescenți certați cu legea, prinși cu prada în mână

Polițiștii cărășeni, aflați în timpul liber, au prins în flagrant doi tineri bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat, săvârșite pe raza municipiului Caransebeș. 

Polițiști din Caransebeș, aflându-se în afara serviciului cu autoturismul personal, au observat, în data de 2 iunie, la ora 1.00, pe o stradă din localitate, doi tineri cunoscuți cu antecedente penale, unul transportând un televizor acoperit cu o pânză, iar celălalt având asupra sa o geantă. La vederea polițiștilor, suspecții au abandonat bunurile, iar cel de-al doilea a fugit pe o stradă lăturalnică, polițiștii reușind însă prinderea și imobilizarea primului bărbat.

Imediat, fugarul a fost identificat și reținut de echipajul de poliție, chemat în sprijin la fața locului, într-un imobil în construcție, aflat în apropiere, unde se afla împreună cu o minoră de 13 ani, pe numele căreia era emis un ordin de urmărire, din data de 1 iunie, pentru plecare voluntară de la domiciliu.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că cei doi suspecți, un minor de 15 ani plecat voluntar din data de 1 iunie din Centrul „Bunavestire” Caransebeș și un tânăr de 18 ani din municipiu, cercetat sub control judiciar în altă cauză, ar fi pătruns prin efracție în noaptea de 1 spre 2 iunie într-un imobil de pe Strada George Enescu, de unde ar fi sustras un televizor și mai multe scule electrice și manuale.

Bunurile, estimate la valoarea de 3.000 lei, au fost recuperate în totalitate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi restituite persoanei vătămate.

De asemenea, polițiștii au procedat la predarea minorei de 13 ani către asistentul social în grija căruia se află.

Suspecții sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Sursa foto: dailyadevent.com