Doi manageri interimari într-o singură săptămână la muzeul din Caransebeș

Schimbări la nivelul conducerii muzeului din Caransebeș. După ce a fost anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute prin adresă de la Consiliul Județean un director interimar în persoana preotului Mihai Marcian Costina, paroh la Biserica Ortodoxă din Ciuta, luni a sosit o altă adresă de la Consiliul Județean, anunțând un alt referent manager care va ocupa, până la examen, postul de conducere.

Printr-un comunicat emis de compartimentul de comunicare al Consiliul Județean Caraș-Severin, se anunță încetarea de drept, înainte de termen, a contractului de management al fostului manager, Adrian Ardeț, la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, iar de astăzi, 4 iunie, a fost desemnat Dacian Rancu pentru a asigura interimatul managementului la această instituție.

În vârstă de 49 de ani, Dacian Rancu este doctor în istorie din anul 2010, titlul științific fiind obținut la Universitatea de Vest Timișoara. Absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere, Istorie și Jurnalistică, licențiat în profilul Istorie, specializarea Istorie – Antropologie, dr. Rancu este atestat, din 2013, de către Ministerul Culturii, ca expert în domeniul Bunuri Arheologice și Istorico-Documentare – Arheologie Romană. Până acum, Dacian Rancu a ocupat funcția de muzeograf în cadrul Muzeului Banatului Montan din Reșița.