Flacăra scandalului s-a stins. Rata la bancă a fost împărțită frățește!

Scandalul iscat la debutul lunii mai s-a încheiat, cel puțin pentru moment. Asta pentru că cele două instituții au ajuns la un consens pentru modul în care se fac plățile ratei contractate pentru lucrările de apă-canal.

Dacă inițial Aquacaraș a refuzat să plătească rata respectivă, într-un final cei care conduc instituția au achitat o sumă de 880.000 de lei. Diferența a fost plătită de Primăria Reșița.

„Am avut de ales între 2 rele. Era vorba despre plata a 18 miliarde de lei vechi, dânșii au plătit 8,8 miliarde vechi. Este vorba despre plata unor rate și dobânzi către băncile ce au finanțat proiectul, dar noi am plătit diferența de 10 miliarde, deci aproape jumătate-jumătate. Noi ne judecăm cu dânșii, sunt sigur că vom câștiga procesul pentru că folosesc de peste 3 ani Uzina de Apă, Stația de Epurare, rețele, taxele sunt crescute pentru servicii și nu este firesc să nu plătești ceva ce folosești, mai ales că noi am garantat acel credit luat de un operator județean cu sediul în Reșița și nu este bine, e o povară în plus pentru noi. Dacă noi plătim anual 900 de mii de euro, jumătate primăvara, jumătate toamna, sunt bani foarte mulți. Am oprit găurile negre, toate societățile au dispărut de la sine. Le știți, și Urbanul, și celelalte. Eu sper ca dânșii să trateze cu seriozitate aceste obligații. Cu redevența suntem în litigiu, ei zic că e prea mare, dar eu cred că sigur vom câștiga în instanță”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în urma celei mai recente ședințe de Consiliu Local, care a avut loc marți, la Reșița.

Comments

  1. john de la Calnic(cu capul mic) says:

    Citam:”..TOATE societatile au disparut de la sine”Zau asa dle primar?Pai atunci, de ce nu-i arestati pe cei care au fost pe-acolo?Sau mergeti impreuna?(EI ,doar pana la “poarta”)Cautati-i, doar internetul e a lui “secu”, va pricepeti sa-i dibuiti!Mor toti de frica!!

  2. JOHN te rog sa ne lasi ca ne-ai facut capul mare sau la CARE CAP TE PLANGEAI CA IL AI MIC? UPS….